Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/19/elektronnii-pidpis-mozhna-vnesti-do-id-kartki.htm
новини, 19 лютого 2020

Електронний підпис можна внести до ID-картки



Підрозділи Управління Державної міграційної служби у Кіровоградській області надають нову послугу з внесення кваліфікованого електронного підпису (КЕП) на безконтактний електронний носій (чіп) ID-картки - повідомляє Управління ДМС  у Кіровоградській області.


Внесення електронного підпису до ID-картки значно розширює можливості її власника користуватися різноманітними електронними сервісами державних органів, отримувати адміністративні і банківські послуги, відкривати та вести бізнес тощо, не виходячи з дому.


Доступна послуга із запису електронних підписів для громадян України, які досягли 18-річного віку, вона є безкоштовною та надається за бажанням. Для внесення електронного підпису на чіп ID-картки знадобиться паспорт та PIN-код (PIN 2) до неї, який власник самостійно обрав при отриманні документа. Термін дії сертифікатів ключів КЕП становитиме 2 роки.


Власники раніше виданих паспортів у формі картки можуть нанести КЕП у будь-якому районному підрозділі або апараті Управління ДМС в області, не зважаючи на реєстрацію місця проживання. Громадяни, які лише оформлюють ID-картку, згенерувати підпис зможуть одразу після отримання документа. 


ID-картка, яка містить електронний підпис громадянина, стала повноцінним засобом електронної ідентифікації особи.



780Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: