Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/05/u-kropivnitskomu-vidbulas-narada-schodo-stanu-pozhezhnoi-bezpeki-na-ob-ektah-riznih-sfer-foto-.htm
новини, 5 лютого 2020

У Кропивницькому відбулась нарада щодо стану пожежної безпеки на об’єктах різних сфер (ФОТО)


Відповідно до розпорядження очільника обласної державної адміністрації від 31 січня п.р. № 105-р 4 лютого під головування першого заступника голови облдержадміністрації Ігоря Кузьміна відбулось перше засідання робочої групи із заслуховування голів райдержадміністрацій, міських голів обласного значення, міських, селищних та сільських голів об’єднаних територіальних громад, повідомляє прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області.


Протягом січня та початку березня зазначеною обласною групою будуть заслухані всі перелічені керівники місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, у тому числі базового рівня, з питань додержання вимог законодавства у сфері пожежної безпеки на об’єктах освіти, охорони здоров’я, культури і соціального захисту населення.


Під час проведення вказаних заходів заступник начальника Управління ДСНС в області із запобігання надзвичайним ситуаціям Василь Штогрін буде інформувати про результати виконання Указу Президента України від 24 грудня 2019 року № 948 "Про невідкладні заходи щодо запобігання пожежній небезпеці в Україні" та доручення Прем’єр-Міністра України від 11 грудня 2019 року № 327/01-11 в частині результатів проведення позапланових перевірок вищевказаних об’єктів з масовим перебуванням людей.


Присутнім членам робочої групи було повідомлено, що на теперішній час з 1 тис. 116 об’єктів перевірено 881 заклад, у тому числі 309 дошкільних, 398 загальноосвітніх, 59 охорони здоров’я із стаціонаром та 33 об’єктів соціального захисту. Загалом керівникам об’єктів запропоновано усунути майже 10 тис. виявлених порушень. За виявлені недоліки до адміністративної відповідальності було притягнуто 896 посадових осіб вказаних установ. У Кіровоградському окружному адміністративному суді тривають провадження по 56 позовних заявах, поданих Управлінням ДСНС, щодо застосування заходів реагування у вигляді зупинення експлуатації будівель до повного усунення вимог законодавства у сфері пожежної безпеки. 11 із зазначених заяв подані за результатами перевірок, які тривають наразі.


Сьогодні були заслухані керівники Благовіщенського, Вільшанського та Гайворонського районів. Надалі заслуховування будуть проводитись двічі на тиждень.


Метою проведення даних заходів є спільне визначення проблемних питань під час додержання вимог законодавства у сфері пожежної безпеки на об’єктах освіти, охорони здоров’я, культури і соцзахисту та шляхів їх розв’язання протягом 2020 року.


      



617Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: