Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/04/na-kirovogradschini-u-2020-rotsi-zaplanovano-vidremontuvati-56-ob-ektiv-za-koshti-oblasnogo-dorozhnogo-fondu.htm
новини, 4 лютого 2020

На Кіровоградщині у 2020 році заплановано відремонтувати 56 об’єктів за кошти обласного дорожнього фонду


Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Максима Калініна відбулося засідання обласної робочої групи з відбору і формування переліку заходів та об’єктів будівництва, реконструкції, ремонту і утримання доріг загального користування місцевого значення, а також вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах області. Фінансування зазначених об’єктів буде здійснюватися за рахунок коштів територіального дорожнього фонду обласного бюджету, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА. 


Максим Калінін зауважив, що за результатами попереднього засідання робочої групи, яке відбулося у грудні 2019 року, було узгоджено відповідний перелік напрямів та об’єктів. Проте під час його погодження в Укравотодорі та за результатами проведеної селекторної наради під головуванням Прем’єр-міністра України, були висунуті нові вимоги щодо розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на 2020 рік.


За словами директора ДП "Агентство місцевих автомобільних доріг" Анатолія Зорькіна, відповідно до нових вимог, лише 20% від загальної суми коштів необхідно спрямовувати на експлуатаційне утримання доріг, а 80% – на поточний середній і капітальний ремонт. Ділянки доріг, що ремонтуються. повинні мати протяжність не менше 5 км. Зважаючи на це, сформовано нові уточнені напрями використання та перелік об’єктів.


При їх підготовці також було враховано маршрутний принцип – у першу чергу включено дороги до опорних шкіл та до інших соціально важливих закладів. До того ж, акцент зроблено на капітальному ремонті 11 штучних споруд – мостів і шляхопроводів.


Усього до переліку, що фінансуватиметься за рахунок субвенції, передбаченої для області на 2020 рік, включено 56 об’єктів. Загальний обсяг передбаченої субвенції складає 715 млн 413 тис. грн. Робоча група підтримала зазначений перелік.


Учасники засідання також затвердили перелік об’єктів доріг місцевого значення, ремонт яких буде здійснюватися за рахунок залишку коштів територіального дорожнього фонду, який утворився станом на 1 січня 2020 року внаслідок економії. Зазначений залишок складає понад 177 млн грн. У цьому переліку 22 об'єкти.


1257Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: