Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/03/u-kropivnitskomu-bezrobitni-vchilisja-vidriznjati-zadeklarovanu-pratsju-vid-nezadeklarovanoi.htm
новини, 3 лютого 2020

У Кропивницькому безробітні вчилися відрізняти задекларовану працю від незадекларованої


У Кіровоградському міськрайонному центрі зайнятості, відбувся інформаційний семінар із загальних питань зайнятості. Семінар було проведено спільно з начальником відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці у Кіровоградській області Оленою Хіміч.


Розпочинаючи семінар Т. Бугайова, заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості, ознайомила учасників із комплексом соціальних послуг, які надає служба зайнятості, перевагами легальної зайнятості та ризиками, які виникають у разі нелегального працевлаштування.



  У свою чергу, Олена Анатоліївна зазначила, що для забезпечення свого майбутнього, найманий працівник повинен вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин. Розкрила такі поняття як «задекларована праця», «незадекларована праця», «частково незадекларована праця». Представниця Держпраці про ризики, які виникають у разі укладання цивільно-правової угоди та розірвання трудового договору.


«Кожна людина, яка влаштовується на роботу, повинна пам’ятати, що отримання зарплати «в конверті» сьогодні, позбавляє її в майбутньому соціального захисту у разі безробіття, тимчасової втрати працездатності, нещасного випадку на виробництві, а також гідного пенсійного забезпечення», – наголосила О. Хіміч.



Під час активного спілкування лунало чимало запитань від присутніх, на які вони отримали вичерпні та кваліфіковані роз’яснення. Серед ряду питань, які виникли у безробітних під час семінару були питання щодо відповідальності роботодавців за використання незадекларованої праці, відповідальності найманого працівника, який працює без оформлення трудових відносин, проходження стажування та випробувального терміну у роботодавця.


Після інформаційної частини семінару учасники обговорили почуте та висловили свої думки, ділилися своїми враженнями та наболілими проблемами.



1286Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: