Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 31 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/31/andrii-balon-vidvidav-virobnicho-komertsiinu-kompaniju-velta-.htm
новини, 31 січня 2020

Андрій Балонь відвідав виробничо-комерційну компанію «Велта»


Голова Кіровоградської ОДА Андрій Балонь сьогодні, 31 січня, познайомився з роботою виробничо-комерційної компанії «Велта». Під час зустрічі генеральний директор підприємства Андрій Бродський разом із виконавчим директором Юрієм Вольським показали Андрію Балоню роботу кар’єру та лабораторії. 


«Компанія «Велта» займає 2% на світовому ринку титанової сировини. Безпосередньо для Кіровоградщини це один із найпотужніших інвесторів. У 2020 році підприємство розпочне будівництво гірничо-збагачувального комбінату в селі Лікарево на Новомиргородщині. Капітальні інвестиції на це складуть 30 млн. доларів», – розповів Андрій Балонь. 


Виконавчий директор «Велти» Юрій Вольський відзначив, що у Новомиргородському районі компанія розпочала роботу в 2011 році. Саме тоді почав функціонувати діючий Бирзулівський гірничо-збагачувальний комбінат, де зараз працюють близько 500 осіб. Натомість розробка Лікарівського родовища дозволить створити ще майже 300 робочих місць. 


Компанія займається і соціально-відповідальним бізнесом. У розвиток регіону за 10 років було вкладено понад 32,4 млн. гривень інвестицій. Зокрема йдеться про інфраструктурні та екологічні проєкти. 


Нагадаємо: наприкінці 2019 року на основі залучення коштів із районного бюджету та фінансової допомоги меценатів відремонтували дитяче відділення лікарні в Голованівську.


1464Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: