Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/30/narada-direktoriv-vidbulas-u-kirovogradskomu-oblasnomu-tsentri-zainjatosti.htm
новини, 30 січня 2020

Нарада директорів відбулась у Кіровоградському обласному центрі зайнятості


Учора, 29 січня, у Кіровоградському обласному центрі зайнятості відбулася нарада директорів міськрайонних центрів зайнятості та філій обласного центру зайнятості - повідомляє Відділ інформаційної роботи Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Розпочала нараду Лілія Колесник, директор обласного центру зайнятості, яка підвела підсумки роботи центрів зайнятості області у напрямку надання, упродовж минулого року, послуг населенню та роботодавцям, а також окреслила перспективи розвитку державної служби зайнятості, що були днями оприлюднені на нараді у Державному центрі зайнятості.


Директорка акцентувала увагу присутніх на активізації залучення безробітних громадян до активних програмах сприяння зайнятості. Наголошувалося також на посиленні роботи у напрямку забезпечення зайнятості учасників АТО/ООС, громадян з інвалідністю та з числа ВПО, а також інших категорій населення, які потребують додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню. Крім того Л. Колесник коротко зупинилася на питанні організаційного, та господарського забезпечення діяльності центрів зайнятості та філій обласного центру зайнятості.


У свою чергу, заступник директора обласного центру зайнятості Богдан Стоян зупинився на питанні легалізації зайнятості населення. Він відмітив, що служба зайнятості вдосконалює свої підходи у напрямку забезпечення легального працевлаштування незайнятих громадян, і активно долучається до реалізації державних програм та заходів щодо детінізації зайнятості.


«Відповідно до доручення Прем'єр-міністра України Олексія Гончарука, на Кіровоградщині, які і по всій Україні, органами Держпраці здійснюються заходи щодо контролю за додержанням роботодавцями законодавства про працю та зайнятість населення у напрямку недопущення використання праці найманих працівників без оформлення трудових відносин, у тому числі шляхом безпосередніх візитів на підприємства. Служба зайнятості долучається до зазначених заходів і проводить широку інформаційно-роз'яснювальну роботу серед роботодавців та безробітних, що спрямована на недопущення порушень чинного законодавства про зайнятість населення, трудового законодавства та забезпечення легальної зайнятості безробітних громадян», – підкреслив Б. Стоян. 


Учасники наради обговорили низку службових питань. Так, значна увага була приділена питанню удосконалення роботи, що спрямована на забезпечення якісного підбору персоналу на замовлення роботодавців та прискорення працевлаштування безробітних. Крім того, мова йшла і про ефективне використання коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та ін.


Також учасники засідання мали можливість обмінятися досвідом практичної роботи у напрямку підвищення якості надання послуг клієнтам служби зайнятості та поставити доповідачам ті питання, вирішення яких дасть можливість підвищити ефективність надання соціальних послуг клієнтам служби зайнятості.


«Кожен працівник служби зайнятості Кіровоградщини має дбати про найголовніше у нашій роботі – індивідуальний підхід до кожного клієнта, що значно покращить ситуацію на ринку праці не лише нашого регіону, але й України загалом», – наголосила наостанок Л. Колесник.


За результатами наради, директорам центрів зайнятості області були надані доручення щодо забезпечення якісного виконання основних завдань Державного центру зайнятості у напрямку реалізації державної політики зайнятості населення.



867Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: