Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/16/prezdent-vidklikav-proekt-zakonu-pro-vnesennja-zmin-do-konstitutsii-ukraini-.htm
новини, 16 січня 2020

Прездент відкликав проєкт закону «Про внесення змін до Конституції України»


Протягом останнього тижня  голови обласних центрів, містечок, селищ сіл та об'єднаних територіальних громад спільно з експертами з питань місцевого самоврядування та децентралізації влади зробили дві спільні заяви щодо загроз, які містяться в проекті змін до Конституції України, і закликали Народних депутатів України не голосувати за нього!  -  повідомляє Кіровоградське  РВ АМУ.


Під зверненням, зокрема , підписались: 

Андрій Райкович, Кропивницький міський голова; Голова Кіровоградського регіонального відділення  АМУ

Олександр Кришко, голова Фортечної районної у місті Кропивницькому ради;

Роман Волуйко, Гайворонський міський голова

Олександр Корінний, Новоукраїнський міський голова;

Степан Цапюк, Олександрійський міський голова.


В результаті Глава держави вирішив відкликати поданий ним раніше проект закону  «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» (реєстраційний номер 2598) і скерувати його на доопрацювання. 


На офіційному сайті АМУ зокрема зазначено: «Президент України Володимир Зеленський зустрівся з головою та заступниками голови фракції політичної партії «Слуга Народу», яка становить парламентську більшість у Верховній Раді.


На зустрічі обговорювалися питання, пов’язані із завершальним етапом реформи децентралізації. Учасники відзначили консенсус стосовно стратегічних завдань цієї реформи – створення в Україні системи спроможних місцевих громад. Розвиток місцевого самоврядування повинен поєднуватися з дієвими конституційними механізмами захисту державного суверенітету та територіальної цілісності, а також конституційних прав і свобод громадян. 


Президент і народні депутати висловили спільну думку про те, що внесення змін до Конституції стосовно реформи децентралізації потребує детального обговорення та консультацій з представниками всіх сторін.


За результатами зустрічі Глава держави вирішив відкликати поданий ним раніше проект закону  «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» (реєстраційний номер 2598) і скерувати його на доопрацювання.»


938Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: