Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/15/rjatuvalniki-poperedili-meshkantsiv-raitsentru-pro-nebezpeku-vihodu-na-tonku-krigu-foto-.htm
новини, 15 січня 2020

Рятувальники попередили мешканців райцентру про небезпеку виходу на тонку кригу (ФОТО)


Температурні показники цієї зими досить мінливі: плюсова температура чергується із невелики мінусом. Такі погодні умови не сприяють утворенню стійкого льодового покриву на водоймах області. Проте тонкий лід, що ледве-ледве подекуди з’явився на річках і ставках, не відлякує затятих рибалок, а навпаки, ще більше вабить. Багато людей прямують по кризі просто, щоб скоротити шлях, нехтуючи тим, що такий льодовий покрив смертельно небезпечний, повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області .


Тож, для працівників пожежно-рятувальної служби ставки і річки взимку є об’єктом підвищеної уваги, оскільки за певних обставин і при недотриманні правил безпеки перетворюються на місце загибелі людей. 


А щоб нагадати громадянам про небезпеку тонкої криги рятувальники провели роз’яснювальну роботу біля водойм у Долинському районі, під час якої фахівець довів до відома громадян статистику загибелі людей на воді, яких правил слід дотримуватися аби вберегтися від загибелі та вручили попереджувальні листівки з правилами поводження на кризі, способами рятування та надання першої медичної допомоги. До того ж, скоро відзначатимуть свято Водохреща, тож фахівці Служби порятунку нагадують жителям районних центрів як під час обряду не завдати собі шкоди – купатися можна лише в спеціально призначених для цього місцях; не можна у жодному випадку входити у воду у нетверезому стані - спиртне притупляє відчуття холоду, але організм від цього охолоджуватися не перестає; безпосередньо перед купанням корисно зробити гімнастику, щоб розігрітись.


1115Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: