Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 грудня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/12/24/v-ukraini-zapratsjuvala-videofiksatsija-praktichnogo-ispitu-na-pravo-keruvannja-avto.htm
новини, 24 грудня 2019

В Україні запрацювала відеофіксація практичного іспиту на право керування авто


Іспитина право керування транспортним засобом є однією з найбільш популярних послуг у сервісних центрах МВС: наприклад, у 2018 році в Україні було вперше видано 409 729 водійських посвідчень.


Процедура складення практичного іспиту на право керування стала більш прозорою: перебіг екзамену почали фіксувати за допомогою технічних засобів контролю, що встановили в кожному екзаменаційному авто. 


Така можливість з’явилася в кожному регіоні країни з 24 грудня. Навчальні автомобілі оснащені камерами, які фіксують дії кандидата у водії на дорозі та ситуацію в салоні. Загалом почали функціонувати 440 мобільних приладів з яких 11 в Кіровоградській області.


Нововведення допоможе зменшити корупційну складову, уникнути можливих суперечностей під час складення іспиту та виявити здійснене правопорушення. У разі суперечностей кандидат у водії матиме можливість оскаржити результати іспиту.


На період тестового режиму строк зберігання вивантаженої інформації з відеореєстратору становитиме 10 діб. В цей час кандидат у водії матиме право відмовитися від фіксації процесу складення практичного іспиту. Обов’язковою фіксація іспитів стане з 2020 року, а відмова кандидата у водії відвідеофіксації іспиту стане підставою для його недопуску до складення практики. Також збільшиться строк зберігання відео.


Отримати додаткову інформацію та проконсультуватися можна за телефоном (044) 290-19-88 або в повідомленнях на Фейсбук-сторінці Головного сервісного центру МВС. Дізнатися новини сервісних центрів MBC – на сайті hsc.gov.ua.


   


960Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: