Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 грудня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/12/23/naperedodni-kanikul-kropivnitski-rjatuvalniki-navchajut-ditei-pravilam-bezpeki.htm
новини, 23 грудня 2019

Напередодні канікул Кропивницькі рятувальники навчають дітей правилам безпеки


Напередодні новорічних та шкільних канікул рятувальники Кіровоградської області активізували просвітницьку роботу серед учнів загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів, аби навчити їх правилам безпечної життєдіяльності - повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


23 грудня співробітники Управління ДСНС у Кіровоградській області провели навчальний семінар у загальноосвітній школі № 6 м. Кропивницький. Під час спілкування з фахівцями Служби порятунку учні дізнались основні правила безпечного святкування Нового року та Різдва: як прикрасити ялинку і оселю, щоб в будинку не виникло пожежі, як користуватись електричними гірляндами, які види піротехніки можна використовувати дітям, а які можна запускати тільки разом з дорослими. 


Окремо зупинились рятувальники на розповіді про те, які надзвичайні події, зазвичай, виникають під час цих зимових свят, розповіли про ситуації, що виникали у реальному житті. 


Зупинились рятувальники також на загальних правилах, яких задля власної безпеки необхідно дотримуватись повсякчас, зокрема як поводитись з побутовими електричними приладами, газовою плитою, користуватись сірниками, як не провалитись на тонкій кризі, чому не можна навіть наближатись до будь-яких підозрілих речей – сумок, пакетів, іграшок, коробок, - які можуть виявитись вибухонебезпечними.


У процесі спілкування зі школярами рятувальники акцентували увагу на порядку дій під час надзвичайної ситуації у громадському місці: як рятуватись, порядок виклику пожежно-рятувального підрозділу, алгоритм евакуації з приміщень та ін.


Особливої атмосфери додали яскраві новорічні листівки з правилами поводження у новорічні свята, які роздали учням та педагогам рятувальники.


       

757Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: