Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 листопада 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/11/21/u-svitlovodsku-maibutni-kulinari-proektuvali-svoe-maibutne.htm
новини, 21 листопада 2019

У Світловодську майбутні кулінари «проектували» своє майбутнє


Днями у рамках профорієнтаційного місячника «Знайди себе – спроектуй своє майбутнє» фахівцями Світловодської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості для учнівської молоді ПТУ №5 було проведено семінар «Молодь на ринку праці». Мета заходу – підготувати молодь до сьогоднішніх реалій ринку праці та навчити методам самопрезентації - повідомляє Олена Пипич, начальник відділу активної підтримки безробітних Світловодської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Під час семінару майбутні кулінари мали можливість поспілкуватися із Світланою Альберт, представником приватного підприємства «Околиця – С». Пані Світлана розповіла, що сьогодні у сфері ресторанного бізнесу найбільш затребуваною є професія кухара. Саме від нього залежить якісне приготування кулінарної продукції, її різноманітність, естетична привабливість, а, відповідно, і популярність самого закладу. «Майбутній фахівець, не повинен бути вузьким спеціалістом, повинен володіти навичками декількох суміжних професій: бармен-офіціант, кухар, офіціант, кухар-кондитер, кухар-пекар, офіціант-буфетник тощо», – наголосила С. Альберт.


Фахівці з профорієнтації зупинилися на вимогах професії кухара до особистих якостей людини, ознайомили юнаків та дівчат з можливостями працевлаштування за набутою професією, особливостями проходження співбесіди з потенційними роботодавцями, звернули увагу на необхідності постійного професійного вдосконалення та опанування новітніх технологій впродовж усієї професійної діяльності.


Учні отримали відповіді на питання щодо перспектив кар’єрного зростання, поєднання роботи з заочним навчанням, можливостей проходження виробничої практики на підприємствах міста та працевлаштування.



738Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: