Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 листопада 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/11/20/vidsogodni-v-ukraini-karatimut-vodiiv-za-perevezennja-ditei-bez-avtokrisel.htm
новини, 20 листопада 2019

Відсьогодні в Україні каратимуть водіїв за перевезення дітей без автокрісел


В Україні з 20 листопада набрав чинність закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей". За день до цього документ було опубліковано в офіційній парламентській газеті "Голос України", пише ukr.lb.ua. 


Тепер за подорожі з дітьми без автокрісла уперше водій заплатить 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 гривень). За повторне порушення, вчинене протягом року, на нього накладуть штраф у 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 850 гривень.


Заборона на неналежне перевезення дітей в українських правилах дорожнього руху була і раніше. Так, не можна було перевозити дітей зростом менше за 145 см або віком менше за 12 років без використання спеціальних засобів, що дозволяють пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу. Також не можна перевозити дітей молодше за 16 років у кузові будь-якого вантажного автомобіля, а організовані групи дітей дозволяється перевозити тільки у світлий час доби. Однак донині відповідальність за недотримання цього не передбачалася.


Нагадаємо, 29 жовтня Верховна Рада прийняла за основу і у цілому законопроєкт №1150 про введення штрафів за перевезення дітей без автокрісла. Президент Володимир Зеленський підписав документ 15 листопада. 


964Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: