Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 листопада 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/11/19/v-oleksandrivtsi-vidbulas-zustrich-z-trudovim-kolektivom-rda.htm
новини, 19 листопада 2019

В Олександрівці відбулась зустріч з трудовим колективом РДА


Днями директор Олександрівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості Олександр Волошин зустрівся з трудовим колективом Олександрівської районної державної адміністрації, у якій планується вивільнення працівників, у зв’язку із ліквідацією окремих структурних підрозділів, зокрема, юридичних одиниць і утворення секторів.


Захід відкрив перший заступник голови райдержадміністрації Анатолій Каражбей, який поінформував присутніх про впорядкування, відповідно до вимог чинного законодавства, структури центральних органів виконавчої влади, їх територіальних підрозділів та місцевих державних адміністрацій - Олександр Волошин, директор Олександрівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.



&ft2 «Основними засадами державної політики зайнятості є гарантії права громадян на працю та соціальний захист у разі втрати роботи», – зазначив О. Волошин. Директор районної філії наголосив, що всі вивільнені працівники, у разі звернення до служби зайнятості в пошуках роботи, будуть охоплені активними заходами сприяння зайнятості. Серед них: працевлаштування, організація професійного навчання, підвищення кваліфікації, громадські та інші роботи тимчасового характеру, отримання одноразової допомоги по безробіттю для відкриття власної справи та ін.


Також присутніх було ознайомлено з ситуацією на місцевому ринку праці, порядком реєстрації в службі зайнятості та послугами, що надаються клієнтам, інноваційними підходами в роботі служби зайнятості з безробітними.


Окрім іншого, О. Волошин зупинився й на впровадження у роботу служби електронних сервісів з надання соціальних послуг громадянам та роботодавцям з використанням інтернет-технологій. Серед них – сервіс «Електронна черга», за допомогою якого бажаючі мають можливість записатися на індивідуальний прийом до фахівця без попереднього відвідування центру зайнятості для реєстрації або отримання консультації, та ін. До їхньої уваги були презентовані актуальні вакансії в межах району.


Зустрічі з трудовими колективами проходила у формі активного діалогу, присутні задавали багато запитань, на які отримали вичерпні відповіді.


Слід зазначити, що подібні заходи дають можливість попередити підвищення рівня безробіття у відповідному регіоні та допомагають у психологічній адаптації працівників, до початку їхнього фактичного звільнення.



829Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: