Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 1 листопада 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/11/01/na-pochatku-roku-vidkrietsja-investitsiina-onlain-platforma-dlja-dialogu-regioniv-z-biznesom.htm
новини, 1 листопада 2019

На початку року відкриється інвестиційна онлайн-платформа для діалогу регіонів з бізнесом


У грудні Мінрегіон презентує проект Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки, яку буде передано на обговорення. Регіони також мають сформувати свої стратегії розвитку. І вже на початку 2020 року ми плануємо відкрити інвестиційну онлайн-платформу для бізнесу, щоб вони в межах стратегій регіонів робили свої заявки на розвиток, і ідентифікували, в чому їм потрібна державна підтримка через Державний фонд регіонального розвитку, повідомляє прес-служба Мінрегіону. 


Про це сказала Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак в ефірі програми «Свобода вибору» на Громадському радіо.


За її словами, наразі стратегії регіонального розвитку живуть своїм життям, як звичайні папірці, у той час як бізнес абсолютно не відчуває підтримки своєї участі в розвитку регіонів ні з боку держави, ні з боку областей.


«Замовниками всіх проектів державної підтримки сьогодні виступають органи місцевого самоврядування або обласні державні адміністрації. І як правило ці проекти соціального спрямування — школа, лікарня, садок, клуб, стадіон. Це не є розвиткові проекти, які створюють нові робочі місця, підвищують конкурентоспроможність регіонів. Бізнес хоче бачити стратегію як дороговказ розвитку регіону. І знайти себе в цій стратегії: хтось визначиться з напрямком біоенергетики на Львівщині, а хтось у Запорізькій області визначить пріоритетом виробництво генераторів, електродвигунів чи ендопротезів», — наголосила Міністр.


Вона зазначила, що ця платформа має стати місцем діалогу регіонів з бізнесом і інвестиційним майданчиком для втілення ідей щодо розвитку регіонів.


1019Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: