Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 1 листопада 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/11/01/bezpeka-osinno-zimovogo-opaljuvalnogo-periodu-pid-kontrolem-znam-janskih-rjatuvalnikiv.htm
новини, 1 листопада 2019

Безпека осінньо-зимового опалювального періоду під контролем знам’янських рятувальників


Однією з основних причин виникнення пожеж у житловому секторі є необережне поводження громадян з вогнем: кинуті незагашеними недопалки, куріння в нетверезому стані у ліжку, залишене без нагляду багаття на подвір’ї під час спалювання сміття або сухого листя тощо. 


В осінньо-зимовий період збільшується кількість пожеж, які виникають всередині будинків і квартир жителів Кіровоградщини через коротке замикання в електромережах або їх перевантаження, несправність пічного та газового обладнання, порушення правил експлуатації електричних обігрівачів - повідомляє прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області.


З метою запобігання травмуванню та загибелі людей на пожежах, профілактики виникнення надзвичайних подій у житловому секторі, рятувальники Управління ДСНС України у Кіровоградській області та підпорядкованих підрозділів постійно проводять серед населення роз’яснення правил пожежної безпеки.


1 листопада профілактичне відпрацювання житлового сектора провели рятувальники Знам’янського районного підрозділу У ДСНС в області. У ході інформаційно-роз’яснювальної роботи фахівці Служби порятунку наголосили, що категорично забороняється користуватися несправними електроприладами та залишати їх увімкненими без нагляду або доручати нагляд за ними дітям. Необхідно уникати одночасного ввімкнення кількох потужних електроприладів в електромережу. Не використовувати газову плиту для сушіння одягу або для обігріву квартири. Користуючись пічним опаленням, необхідно систематично перевіряти, чи не з’явилися тріщини або щілини у печі або димарі. До пожеж часто призводить і забудькуватість господарів: невимкнена праска, забута на плиті їжа, яка готується, тощо. На жаль, наслідки такої поведінки можуть коштувати дуже дорого. Тому відповідальне ставлення до власної безпеки та обачність – запорука захисту від нештатних подій.


У свою чергу, громадяни мали змогу отримати кваліфіковані відповіді від рятувальників на запитання стосовно безпечного обігріву своїх осель з дотриманням усіх необхідних правил пожежної безпеки. Наприкінці спілкування фахівці пожежно-рятувальної служби надали громадянам тематичні листівки із застереженнями.


            

679Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: