Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 31 жовтня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/10/31/v-ukraini-obgovorili-organizatsiju-bezpechnogo-ta-jakisnogo-harchuvannja-v-navchalnih-zakladah-foto-.htm
новини, 31 жовтня 2019

В Україні обговорили організацію безпечного та якісного харчування в навчальних закладах (ФОТО)


31 жовтня за дорученням прем'єр-міністра України в Києві пройшов тематичний семінар-навчання з питань організації безпечного та якісного харчування в навчальних закладах. У семінарі беруть участь спеціалісти профільних управлінь Держпродспоживслужби, зокрема з Кіровоградської області, а також представники Міністерства освіти і науки, Антимонопольного комітету, Міністерства охорони здоров’я та Мінекономрозвитку. До заходу залучено засновника проекту «Нове шкільне харчування» Євгена Клопотенка. 


Під час семінару-навчання фахівці розглянули питання зменшення ризиків виникнення випадків гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь у закладах освіти. З метою вирішення проблеми розроблено низку заходів, зокрема - впровадження системи НАССР, забезпечення закупівлі продуктів лише в операторів ринку, що відповідають вимогам харчового законодавства, притягнення до відповідальності порушників. До того ж планується внести зміни до відповідного законодавства, розробити й затвердити нові норми харчування дітей, покращити матеріально-технічну базу харчоблоків, налагодити постійний та системний контроль за виконанням харчового законодавства, проводити навчання персоналу, задіяного в системі харчування учнів навчальних закладів тощо. 


На заході також обговорили випадки виявлення фальсифікованої продукції, що доставляється в навчальні заклади, та звернули увагу на практичний досвід впровадження регіональної цільової програми в Івано-Франківській області, а саме: паспортизацію харчоблоків освітніх закладів. За результатами семінару-навчання кожна з областей повинна розробити конкретний план заходів нагляду і контролю за безпечністю харчування дітей та організувати проведення паспортизації харчоблоків, інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.




   


1139Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: