Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 31 жовтня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/10/31/u-znam-jantsi-pereselenka-doluchilas-do-komandi-merezhi-naibilshogo-diskauntera-ukraini.htm
новини, 31 жовтня 2019

У Знам’янці переселенка долучилась до команди мережі найбільшого дискаунтера України



Фахівці Знам'янської міськрайонної філії обласного центру зайнятості спрямовують свою роботу на сприяння в працевлаштуванні громадянам, які переміщуються з тимчасово окупованої території на Кіровоградщину, шляхом надання їм соціальних послуг з урахуванням їхніх можливостей, бажань, інтересів та ситуації, що склалася на регіональному ринку праці - повідомляє Відділ організації працевлаштування населення Знам’янської міськрайонної філії обласного центру зайнятості.


«У кожному конкретному випадку вибір клієнта отримати ту чи іншу послугу залежить від його бажання та мети звернення до служби зайнятості, де фахівці завжди готові їм допомогти зорієнтуватися в умовах ринку праці, набути впевненості, визначити шляхи подолання перешкод у пошуку роботи та працевлаштуватися», − зазначає Людмила Компанієць, директор міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Так, наприклад, пані Ірина, мешканка с. Безіменного Новоазовського району Донецької області, незважаючи на молодий вік, вже пережила достатньо випробувань. Найтяжчим з них був вимушений переїзд. Молода жінка вирішила не наражати на небезпеку ні себе, ні свою малолітню доньку, тож переїхала до міста Знам'янка, де наразі вона проживає майже рік. Переїхавши на Кіровоградщину жінка розпочала пошук житла та облаштування побуту, а також, почала активно здійснювати пошук роботи.


«Свого часу я закінчила державний сільськогосподарський технікум імені Віктора Єгоровича фон Граффа, де отримала кваліфікацію техніка лісового господарства. Реалізувати себе за здобутим фахом на новій території і не сподівалась. Проте, я мала певний досвід роботи за професією продавця продовольчих товарів», – розповідає пані Ірина. Самостійно працевлаштуватися не вдалося, тому у вересні поточного року за допомогою у працевлаштуванні переселенка звернулась до Знам’янської міськрайонної філії обласного центру зайнятості.


Перебуваючи на обліку у службі зайнятості жінка відвідала низку інформаційних семінарів з техніки пошуку роботи, підготовки резюме, проходження співбесіди з роботодавцем, під час яких вона отримала корисну інформації та навички, що сприятимуть підвищенню її конкурентоспроможності на ринку праці.


Після плідної роботи кар'єрного радника та інших фахівців міськрайонної філії, на початку жовтня жінці було запропоновано роботу у одному з супермаркетів всеукраїнської мережі «АТБ», де було вільна вакантна посада за професією «продавець-консультант».


Зі слів жінки, вона задоволена своєю роботою. До її завдань входить не лише робота за касовим апаратом, але і консультування покупців. Маючи досвід продавця продовольчих товарів, пані Ірина намагається надати пораду покупцям, який товар краще придбати, відповідає на питання, допомагає прийняти правильне рішення.



783Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: