Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 жовтня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/10/29/podatkivtsi-obgovorili-dotrimannja-vimog-antikoruptsiinogo-zakonodavstva-pid-chas-navchannja-foto-.htm
новини, 29 жовтня 2019

Податківці обговорили дотримання вимог антикорупційного законодавства під час навчання (ФОТО)


Наприкінці минулого тижня з працівниками структурних підрозділів Головного управління ДПС в області проведено економічне навчання з питань дотримання вимог антикорупційного законодавства та розпорядчих документів з цих питань, повідомляє головне управління ДПС у Кіровоградській області.


Зокрема, обговорювалось питання запобігання корупційним та пов’язаним з корупцією правопорушенням, питання відповідальності за вчинення корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень, питання порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, обмеження спільної роботи близьких осіб, питання фінансового контролю, а також дотримання правил етичної поведінки в органах ДПС.


В.о. завідувача сектору з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС в області Олег Коман в своїй доповіді проаналізував обмеження щодо можливого використання службових повноважень чи свого становища посадовими особами обласного управління. Також роз”яснив слухачам поняття «подарунок» згідно з вимогами ст.23 Закону України «Про запобігання корупції», обмеження, пов’язані з одержанням подарунків та поводженням з ними.


З присутніми обговорено питання запобігання одержанню неправомірної вигоди або подарунка та поводження з ними, розглянуто кваліфікаційні характеристики термінів «неправомірна вигода» та «подарунки», наведено приклади, коли подарунок може бути неправомірною вигодою.


Обговорені дії посадових осіб у разі надходження пропозиції щодо неправомірної вигоди або подарунка. 


Розглянуті різновиди реального конфлікту інтересів, про який працівник ДПС повинен повідомити. Детально розглянуто поняття «приватний інтерес». Також обговорено види конфлікту інтересів, приклади таких видів конфлікту, а також поняття «об’єктивність прийняття рішення» та «неупередженість прийняття рішень».


Обговорено алгоритм дій працівників та їх керівників у разі виявлення конфлікту інтересів та сумнівів щодо наявності конфлікту інтересів, а також розглянуто питання запобігання конфлікту інтересів у зв'язку з наявністю у працівника ДПС підприємств чи корпоративних прав перед призначенням на посаду.


Детально розглянуто поняття «підпорядкованість» та інші питання порядку денного.


Наприкінці заходу з посадовцями було обговорено вимоги до етичної поведінки працівників ДПС відповідно до Правил етичної поведінки в органах ДПС (наказ від 02.09.2019 №52) та наголошено, що працівники повинні дотримуватися Правил як під час виконання своїх посадових обов’язків, так і в позаробочий час. 


Окрім того, попереджено керівників структурних підрозділів Головного управління, що у разі виявлення чи отримання повідомлення про порушення або недотримання Правил вони у межах компетенції зобов’язані вжити заходів щодо негайного припинення виявленого порушення, усунення його наслідків, притягнення винних осіб до дисциплінарної відповідальності у встановленому порядку та інформувати про такі факти уповноважений підрозділ з питань запобігання та виявлення корупції. 



797Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: