Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 вересня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/09/04/v-oblderzhadministratsii-proanalizuvali-vikoristannja-koshtiv-derzhavnih-subventsii.htm
новини, 4 вересня 2019

В облдержадміністрації проаналізували використання коштів державних субвенцій


Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко провів нараду з керівниками райдержадміністрацій, міськвиконкомів та об’єднаних територіальних громад щодо освоєння коштів державних субвенцій.


Учасники наради детально розглянули стан використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток окремих територій, які надійшли в область протягом 2017-2019 років, а також використання субвенції на формування інфраструктури ОТГ та коштів інших державних програм.


Сергій Коваленко повідомив, що на сьогодні не освоєно 270 мільйонів гривень, виділених із держбюджету протягом 2017-2019 років на соціально-економічний розвиток територій. Зокрема, не використано понад 3 мільйони гривень зазначеної субвенції, які надійшли на Кіровоградщину в 2017 році, та 55 мільйонів гривень, виділених у 2018 році. Цього року двома відповідними постановами уряду на область передбачено 66 мільйонів гривень, що вже надійшли на рахунки, та ще 180 мільйонів, перша частина яких уже надходить. Цей ресурс території використовуватимуть самостійно на реалізацію проектів.


Кошти субвенції на соцекономрозвиток за 2017 рік не використали 3 території: місто Кропивницький – 1,3 мільйона гривень, Бобринецька ОТГ – 1,4 мільйона гривень та Компаніївський район – понад 300 тисяч гривень. За 2018 рік найбільші неосвоєні суми цієї субвенції у міста Кропивницький – 24,3 мільйона гривень, у міста Знам'янка – 3,8 мільйона гривень, у Олексадрівського району – понад 4 мільйона гривень та Онуфріївського району – 3,7 мільйона гривень. Основна причина затримки з освоєнням коштів – неякісна підготовка проектно-кошторисної документації та оскарження результатів тендерів.


Сергій Коваленко дав доручення керівникам територій невідкладно проаналізувати стан використання коштів субвенції на соцекономрозвиток за попередні та за цей рік (врахувати наявність ПКД, експертиз, ситуацію з проведенням тендерів, графіки виконання робіт). У випадку, якщо території не можуть гарантувати цього року стовідсоткового освоєння фінансового ресурсу, облдержадміністрація звертатиметься до уряду щодо перерозподілу коштів на інші проекти.


Керівники об’єднаних територіальних громад під час наради прозвітували про використання коштів субвенції на формування інфраструктури ОТГ. На сьогодні поки що нульовий відсоток освоєння субвенції у Бобринецької, Добровеличківської, Дмитрівської, Катеринівської, Маловисківської, Первозванівської ОТГ. За інформацією очільників громад, кошти на об’єкти розподілено, тривають процедури щодо їх освоєння. Сергій Коваленко наголосив керівникам ОТГ на необхідність стовідсоткового їх використання і недопущення повернення фінансового ресурсу субвенції до державного бюджету.


На нараді також розглянули ситуацію щодо використання коштів з держбюджету на реалізацію проектів у галузях охорони здоров'я та освіти. Зокрема, йшлося про реалізацію програми "Доступна медицина" – придбання телемедичного обладнання та будівництво 4-х нових лікарських амбулаторій, а також про освоєння фінансового ресурсу на закупівлю шкільних автобусів, Нову українську школу (придбання меблів, комп’ютерної техніки та дидактичних матеріалів). а також на забезпечення навчальних закладів у сільській місцевості високошвидкісним Інтернетом.


1446Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: