Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 вересня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/09/03/nardep-danutsa-pro-znjattja-nedotorkannosti-z-narodnih-obrantsiv.htm
новини, 3 вересня 2019

Нардеп Дануца про зняття недоторканності з народних обранців



Як сайт «Кіровоград24» інформував раніше сьогодні, 3 вересня 2019 р. Верховна Рада у другому читанні підтримала законопроект №7203 про зняття недоторканності з народних депутатів.


За це рішення проголосували 373 парламентарі, не голосували - 28: законопроект підтримали всі фракції, окрім «Опозиційної платформи - За життя». З “Європейської солідарності” утрималося 3 особи


«За» зняття недоторканності проголосували нардепи фракції "Слуга Народу" від Кіровоградщини - "мажоритарники" Олександр Дануца, Ігор Мурдій, Юрій Кузбит, Олег Воронько та "списочники" Олег Тарасов, Дар"я Володіна та Богдан Торохтій.


Зміни набудуть чинності з 1 січня 2020 року.


Кореспонденти сайту «Кіровоград24» в телефонному режимі отримали коментар від народного депутата фракції «Слуга Народу» Олександра Дануци:


«Сьогодні великий день в історії українського парламентаризму. За останні майже 30 років всі претенденти на владу у виборчих компаніях обіцяли скасувати депутатську недоторканість. Проте, ставши владою вони про це забували. Перефразовуючи відомий вислів можна сказати, що в минулому, як що ти вкрав хлібину то сідав в тюрму, а якщо залізницю то йшов до парламенту і отримував недоторканність. Нарешті, сьогоднішнім рішенням було зрівняно права «слуг народу» і народу. Це пряме виконання обіцянки, що дав Президент України Володимир Зеленський та його команда".


фото - Стас Козлюк

2351Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: