Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 вересня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/09/03/kirovogradschina-lider-za-pidkljuchennjam-shkil-do-internetu.htm
новини, 3 вересня 2019

Кіровоградщина - лідер за підключенням шкіл до Інтернету


Таку інформацію про це на апаратній нараді повідомив начальник управління освіти, науки, молоді та спорту ОДА Володимир Таборанський. Він підкреслив, що навчальний рік 2019/2010 має стати роком комп’ютеризації та інформатизації освітньої галузі, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА. 


У 2019 році область отримала більше 6 млн. грн. на придбання понад 1700 комп’ютерів для 97 шкіл. Значна частина територій вже придбала техніку. Решта – вирішить це завдання протягом вересня.


Володимир Таборанський відзначив лідерство області за підключенням шкіл до Інтернету. За його словами, нинішнього року за пріоритет визначено збільшити швидкість зв’язку. На ці потреби область отримала з державного бюджету область більше 17 млн. грн. Зараз ведуться перемовини із провайдерами, аби протягом наступних двох місяців забезпечити школи швидкісним Інтеренетом. Так, в опорних школах зв'язок має бути не менше 100 Мбіт/с, у філіях, де менше ста учнів – від 30 Мбіт/с.


Також Володимир Таборанський повідомив, що протягом літнього періоду у школи придбано 109 сучасних навчальних кабінетів. На закупівлю інтерактивних комплексів, мультимедійних проекторів, ноутбуків, програмного забезпечення та кабінетів хімії, математики, біології та інші витрачено 6,8 млн. грн. «Щороку ми підсилюємо матеріально-технічну базу наших закладів. Окрім цього, робитиметься акцент на придбанні якісного програмного продукту для викладання предметів», - наголосив начальник управління.



974Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: