Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 вересня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/09/03/do-opaljuvalnogo-sezonu-v-oblasti-gotovi-ponad-87-zakladiv-sotsialnoi-sferi.htm
новини, 3 вересня 2019

До опалювального сезону в області готові понад 87% закладів соціальної сфери


До опалювального сезону в області підготовлено 642 заклади соціальної сфери, що складає 87,1%. Про це повідомила директор департаменту житлово-комунального господарства ОДА Ольга Довжук на щопонеділковій апаратній нараді. Зокрема, підготовлено 319 дошкільних навчальних закладів – 87,4%, 277 навчальних закладів – 85,2%, 46 лікарень – 98%. Для потреб закладів соціальної сфери заготовлено 11,6 тис.тонн вугілля, що складає 84,1% до завдання, повідомлляється на сайті Кіровоградської ОДА. 


Триває робота з підписання актів готовності теплових господарств закладів соціальної сфери та теплопостачальних підприємств. За інформацією Ольги Довжук, вже стовідсотково підписано акти готовності по закладах культури та закладах соціального захисту. Із 47 закладів охорони здоров’я отримали акти 46 або 98%). Із 321 навчального закладу дозволи отримали 306 або 95,3%, а із 274 необхідних ДНЗ – 255 або 93,1%.


Посадовець наголосила, що акти готовності отримали такі теплопостачальні підприємства області: Богданівська філія ПП "Каярд-Україна" "Каярд-Богданівка", Суботцівське СКП "Сількомунгосп", КП "Онуфріївка - Теплокомуненерго", ТОВ "РАО-ТЕС", ПП "АВКУБІ".


Разом з тим, директор департаменту звернула увагу на низький рівень підготовки теплового господарства міста Кропивницький. Відповідно до інформації виконавчого комітету міськради обласного центру, підготовлено лише 50% котелень та 32% теплових мереж, замінено – 17% теплових мереж. "Але на черговій сесії міської ради, яка відбулася 27 серпня, виділено 15 млн.грн. на проведення робіт з підготовки до зими і думаю, що весь комплекс робіт підприємство виконає вчасно", - зауважила Ольга Довжук.


Посадовець також повідомила, що цілісний майновий комплекс, який перебував в оренді у ДП "Кіровоградтепло" ТОВ "ЦНТІ УНГА" повернуто у комунальну власність і передано до КП "Теплоенергетик", що призвело до виникнення цілого ряду проблемних питань, які потребували вирішення. "Хочу доповісти, що КП "Теплоенергетик" надало ВАТ "Кіровоградгаз" повний пакет документів, визначених Кодексом газорозподільних систем, необхідних для внесення змін у Заяву-приєднання до договору розподілу природного газу, що дає можливість внести зміни до персоніфікованих даних Заяви-приєднання договору розподілу природного газу, укладеного між ВАТ "Кіровоградгаз" та КП "Теплоенергетик", - підкреслила Ольга Довжук.


Для забезпечення своєчасного початку наступного опалювального сезону, за словами директора департаменту, на сесії міськради ухвалено рішення про правонаступництво боргів за спожитий природний газ КП „Теплоенергетик” і надано гарантію міської ради для укладання додаткової угоди до існуючого договору реструктуризації боргів минулих років за спожитий природний газ, що дасть можливість отримати номінації і своєчасно розпочати опалювальний сезон 2019/20 року в обласному центрі.


1153Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: