Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 серпня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/08/30/rjatuvalniki-lisniki-ta-politseiski-vidpratsjuvali-lisovii-masiv-novoarhangelskogo-raionu-foto-.htm
новини, 30 серпня 2019

Рятувальники, лісники та поліцейські відпрацювали лісовий масив Новоархангельського району (ФОТО)


Попри наближення осені, в регіоні й досі спекотно, тому ризики виникнення пожеж у природних екосистемах залишаються високими. Однією з основних причин виникнення пожеж у природних екосистемах є людська необережність або недбалість. Саме вони призводять до масштабних пожеж у лісах та на відкритих територіях населених пунктів області. Рятувальникам щодня доводиться ліквідовувати немало подібних займань. З метою попередження пожеж у екосистемі, фахівці ДСНС України постійно здійснюють профілактично-роз’яснювальні рейди спільно з лісівниками та поліцейськими для інформування населення, повідомляє прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області.


29 серпня рятувальники Управління ДСНС України у Кіровоградській області, Новоархангельського районного сектора спільно з працівниками місцевого лісництва та Національної поліції здійснили рейд на території лісу поблизу смт Новоархангельск, щоб не лише виявити порушників правил пожежної безпеки, а й шляхом інформаційно-роз’яснювальної роботи з населенням знизити ризики виникнення пожеж у природних екосистемах.


Оскільки громадяни зазвичай нехтують правилами безпечного поводження з вогнем під час відпочинку на природі, представники Служби порятунку нагадують:


- розкладайте багаття тільки у спеціально відведених для цього місцях;


- не залишайте вогнище без нагляду;


- не викидайте незагашені сірники та недопалки в суху траву;


- не залишайте дітей на самоті неподалікбагаття;


- у разі виявлення осередку займання повідомте про це Службу порятунку за номером «101». Дотримання цих правил забезпечить не лише збереження довкілля, а й життя та здоров’я людей.


У процесі проведення розяснювальної роботи рятувальники вручили відпочиваючим листівки із застереженнями та правилами безпеки.


            



946Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: