Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 серпня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/08/29/u-kropivnitskomu-mozhe-z-javitisja-rotonda-i-goidalka-dlja-zakohanih-foto-.htm
новини, 29 серпня 2019

У Кропивницькому може з’явитися ротонда і гойдалка для закоханих (ФОТО)


У рамках «Громадського бюджету» мешканцям Кропивницького пропонують підтримати два проекти – «Сквер Мистецький» (№ 9) і «Гойдалка кохання» (№4). Вони доповнюють один одного в архітектурному ансамблі та можуть стати окрасою території біля обласного театру. 


Чому саме ці проекти заслуговують на перемогу – розповіли під час тематичної прес-конференції сьогодні, 28 серпня, у «Центральноукраїнському бюро новин».


Як відзначила перший заступник керівника юстиції Кіровоградщини Анна Калініна, незважаючи на те, що робота в управлінні безпосередньо пов’язана з юридичною сферою, працівники мають активну громадську позицію і турбуються про те, у якому місті живуть. Це одна з причин того, чому очільник обласного управління юстиції Вадим Гуцул вирішив взяти участь у «Громадському бюджеті» і представити на розсуд власні ідеї та бачення того, як зробити Кропивницький кращим, комфортнішим і туристично привабливішим.


Натомість сам Вадим Гуцул у коментарі розповів, що ідея модернізувати сквер біля театру у нього з’явилася невипадково: «Концепція створення проекту «Сквер Мистецький» спрямована на оптимізацію центральної частини Кропивницького та її візуальне вдосконалення. Реалізація ініціативи дозволить сформувати своєрідний мистецький осередок й дасть поштовх до створення унікального й символічного місця зустрічі для всіх мешканців обласного центру, у тому числі й закоханих». 


Завдяки благоустрою зеленої зони й розташуванні на її території ротонди вдасться досягти кількох амбітних цілей: 


1. Вдосконалити урбаністичну композицію міського центру. 


2. Зробити Кропивницький більш привабливим в туристичному плані. 


3. Підсилити культурну спрямованість міста.


Співавторами Вадима Гуцула в розробці великого проекту №9 «Сквер Мистецький» є також громадські діячки Юлія Шкурупій і АмінаКозин.


«Мені пощастило представити на розсуд громадськості одразу два проекти. Ще один – малий проект№4 «Гойдалка кохання». Ідея його реалізації виникла в Аміни Козин, якай запропонувала мені долучитися до розробки. Погодився, тому що разом із командою активно пропагуємо офіційну реєстрацію шлюбів, а втілення проекту в життя дозволить створити в Кропивницькому ще одну унікальну локацію як для закоханих, які лише планують побратися, так і для подружніх пар, які щасливі в шлюбі», – прокоментував Вадим Гуцул.


Зі свого боку Аміна Козин нагадала про умови проведення голосування: «Віддати свій голос за проекти можна з 2 по 15 вересня. Є два способи, як це зробити: на офіційному веб-сайті міської ради шляхом авторизації через систему BankID або ж у паперовому вигляді в Центрі надання адміністративних послуг міста Кропивницького шляхом заповнення бланка для голосування».


Нагадаємо: брати участь у голосуванні мають право громадяни віком від 16-ти років, місце проживання яких офіційно зареєстроване в Кропивницькому. Віддати перевагу за проекти в онлайн-режимі можна цілодобово, натомість у Центрі надання адміністративних послуг міста Кропивницького (вул. Тараса Карпи, 63) зробити це можна в будні з 10:00 до 16:00,а на вихідних – з 10:00 до 13:00.


1111Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: