Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 серпня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/08/29/rjatuvalniki-znam-janschini-zaklikajut-gromadjan-zavzhdi-buti-oberezhnimi-z-vognem-foto-.htm
новини, 29 серпня 2019

Рятувальники Знам’янщини закликають громадян завжди бути обережними з вогнем (ФОТО)


29 серпня фахівці Знам’янського міськрайвідділу Управління ДСНС в області провели профілактичне відпрацювання житлового сектора районного центру, повідомляє прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області.


Під час проведення роз’яснювальної роботи рятувальники особливу увагу приділяли людям похилого віку, самотнім пенсіонерам та людям з особливими потребами, а також молодим матерям з дітьми. Спілкуючись з громадянами, фахівці Служби порятунку «101» нагадували основні правила пожежної безпеки у побуті та в екосистемах, розповідали про причини та наслідки пожеж, які виникали у житловому секторі району та області в цілому, а також навчили порядку дій під час виникнення пожежі в будинку чи на території приватного домогосподарства.


Як правило, головним чинником виникнення пожеж у житловому секторі є ігнорування громадянами елементарних правил пожежної безпеки. Недотримання правил експлуатації пічного та газового опалення, паління у ліжку, використання саморобних або несертифікованих побутових електроприладів, перевантаження електромережі часто призводять до пожеж у побуті. 


Не менш важливою та актуальною проблемою залишаються пожежі у природних екосистемах, які найчастіше виникають саме через людський фактор. У результаті необережності знищується природа краю, а народне господарство та громадяни зазнають матеріальних втрат. Крім того, під час пожеж люди можуть отримати травми та навіть втратити життя. Тому рятувальники закликали жителів Знам’янки повсякчас пам’ятати про необхідність дотримуватись правил пожежної безпеки.


На прикладі конкретних випадків фахівці ДСНС надавали рекомендації, як убезпечити помешкання від пожежі. Щоб люди не забували елементарні правила пожежної безпеки, рятувальники вручали їм тематичні листівки та порадили у разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно викликати Службу порятунку за номером:101!


   



805Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: