Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 2 серпня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/08/02/na-kirovogradschini-z-pochatku-roku-2500-maljukiv-otrimali-svidotstva-pro-narodzhennja-v-medzakladah.htm
новини, 2 серпня 2019

На Кіровоградщині з початку року 2500 малюків отримали свідоцтва про народження в медзакладах


Із початку року в пологових будинках Кіровоградщини свідоцтва про народження немовлят видали 2500 батькам. Ювілейний документ отримав сьогодні, 1 серпня, хлопчик Михайло з Кропивницького. Його батькам Євгену та Наталі свідоцтво про народження та довідку про місце реєстрації сина вручила в.о. начальника обласного управління юстиції Анна Калініна.


«Коли в родині з’являється дитина, батьки намагаються приділити їй максимум своєї турботи. Цілком зрозуміло, що на тривалі бюрократичні процедури в них не вистачає часу. Особливо складно раніше доводилось тим сімейним парам, які з різних причин не могли залишити малюка на дідусів і бабусь, щоб вирішити свої справи. Ми зробили все можливе, щоб молоді батьки не зіштовхувалися з труднощами, оформлюючи перші документи малюків. Більш того, тепер і свідоцтва про народження, і довідки про місце реєстрації можна отримати безпосередньо в пологових будинках вже буквально через кілька днів після появи дитини на світ», – розповіла Анна Калініна.


Зі свого боку заступник із питань державної реєстрації Олег Потьомкін додав, що до 1 січня 2020 року, як відзначив Президент України Володимир Зеленський, має відбутися реалізація проекту «ЄМалятко», який ініціював Мін’юст спільно з Кабміном.


«Проект «ЄМалятко» передбачає, що батьки зможуть отримати 10 послуг, пов’язаних із народженням дитини, за однією онлайн- або офлайн-заявою, та ще й одразу в пологовому будинку. Зокрема з наступного року очікується, що таким чином вони зможуть вирішувати питання щодо реєстрації народження та місця проживання, присвоєння податкового номеру, допомогу при народженні та інші послуги», – відзначив Олег Потьомкін.


Нагадаємо: сервіс із вручення перших документів немовлят у пологових будинках почав діяти на Кіровоградщині наприкінці 2015 року. За кілька років його перевагами скористались понад 14 тисяч батьків.


682Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: