Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 1 серпня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/08/01/v-novourkintsi-rozpochala-robotu-vulichna-biblioteka.htm
новини, 1 серпня 2019

В Новоукраїнці запрацювала вулична бібліотека


Із 1 червня у нашому місті розпочала роботу вулична бібліотека – так званий буккросинг – традиція «відпускати книги на волю». Новоукраїнці та гості міста вже знають правила користування книжковою шафою. Вони залишають видання на спеціальних полицях, аби кожен мав можливість прочитати книги чи взяти з собою, взамін поділившись своїм улюбленим виданням - повідомляє сайт Новоукраїнської міської ради.


Та нещодавно стався прикрий інцидент, який засмутив не лише людей, які своїми силами створювали книжкову шафу, а й усіх небайдужих жителів громади. Хтось вирішив порівняти свої сили з бетоном, який тримав конструкцію. У цьому протистоянні останній програв, і вже зранку працівники бібліотеки побачили наслідки нічного вандалізму. Про неприємну подію дізналися й наші сусіди з Кропивницького, які вирішили підтримати.


Виконавчий директор громадської організації «Територія успіху» Інга Дуднік, яка раніше дарувала книги Новоукраїнській центральній бібліотеці, виявилася небайдужою і вирішила допомогти. Вона назбирала майже 90 книг серед своїх знайомих, авторів, поціновувачів українського слова та передала їх нашій бібліотеці, аби частина з них опинилася у відновленій книжковій шафі та змогла ще довго розфарбовувати дозвілля містян яскравими фарбами. До збору книг долучилися: Ольга Кирилюк, Андрій Фоменко, Яніна Данильченко, Серж Гейко, Тігран Хачатрян, Наталія Жученя та Вікторія Недоборівська.


На полицях відновленої книжкової шафи можна буде знайти твори класиків та сучасних письменників. До буккросингу потраплять як видання українських авторів, так і зарубіжних. Кожна книга отримає спеціальну позначку буккросингу, аби не сплутати її зі звичайними виданнями.


Працівники бібліотеки дуже вдячні за допомогу та підтримку і закликають всіх долучатися до громадського руху інтелектуальної молоді різних країн та переглянути свої книжкові полиці. Можливо, там є книги, які можна «відпустити», аби їх прочитали інші жителі громади. Адже, це не просто обмін, а нові емоції, знайомства, враження. Це є хорошою нагодою для молодих авторів знайти своїх читачів, почути думку про творчість.


Гаслом буккросингу є: «Візьми. Принеси. Почитай. Передай», тож не забувайте повертати книги, бо, можливо, хтось шукає саме їх.


Те, що нас не ламає – робить сильнішими. У цьому можна переконатися на прикладі нашої книжкової шафи. Обставини показали, що є люди, які можуть підтримати та допомогти у скрутну хвилину. Тому ідея буккросингу в нашій громаді - правильна і заслуговує на  майбутнє. У планах – створити подібні шафи в приміщенні залізничного вокзалу та лікарні, щоб із користю проводити вільний час.


1358Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: