Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 1 серпня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/08/01/u-kropivnitskomu-kinoperegljadom-vidznachili-vsesvitnii-den-borotbi-z-torgivleju-ljudmi.htm
новини, 1 серпня 2019

У Кропивницькому кінопереглядом відзначили Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми


30 липня 2019 року, з нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, у Кропивницькому відбулися низка заходів, метою яких є привернення уваги до проблеми торгівлі людьми  та співпраця суб’єктів Національного механізму взаємодії для подолання цього негативного явища. Так громадська організація «Обласний жіночий інформаційний центр» на  привокзальній площі залізничного вокзалу м. Кропивницького організувала розміщення арт-інсталяції «Невидимі» та проведено вуличну інформаційно-просвітницьку акцію.


Для широкої громадськості відбувся перегляд документального фільму молодої угорської режисерки  Бернадет Туза-Ріттер «Жінка в полоні». Фільм демонструвався в рамках Всеукраїнської інформаційної кампанії з протидії торгівлі людьми, яка організована Мінсоцполітики спільно з міністерствами та відомствами за підтримки Міжнародної організації з міграції в Україні-Агентства ООН з питань міграції, Координатора проектів ОБСЄ в Україні та представництва громадських організацій «Кампанія А21» в Україні та ОЖІЦ.


«Жінка в полоні» – це фільм про Маріш, 52-річну угорку, яка служить одній родині вже десятиліття, працюючи по 20 годин на день без оплати. Її гнобителі відібрали в неї документи, і їй не можна виходити з дому без дозволу. З нею поводяться як з твариною: годують недоїдками і не надають ліжка для сну. Маріш проводить дні зі страхом у серці, але мріє про те, щоб повернути собі своє життя. Присутність камери допомагає їй усвідомити, що вона – не одна. Вона починає проявляти довіру. Після двох років зйомок вона збирається з духом і розказує про свій план: «Я втечу». У фільмі простежений героїчний шлях Маріш назад до свободи.


Проведені заходи спрямовані на підвищення поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми, заохочення людей активно допомагати постраждалим  і протидіяти злочину торгівля людьми.


Нагадаємо, що 30 липня на цю саму тематику патрульні спілкувалися з мешканцями та гостями Кропивницького

         

885Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: