Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 1 серпня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/08/01/robotodavtsi-oleksandriischini-diznavalis-pro-perevagi-profesiinogo-navchannja-dlja-shukachiv-roboti.htm
новини, 1 серпня 2019

Роботодавці Олександрійщини дізнавались про переваги професійного навчання для шукачів роботи


Про організацію професійного навчання незайнятого населення за сприяння служби зайнятості, як дієвий засіб підвищення відповідності професійних якостей шукачів роботи вимогам роботодавця, йшла мова під час ділової зустрічі, що відбулася у Олександрійському міськрайонному центрі зайнятості - повідомляє Наталія Фоміна, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Олександрійського міськрайонного центру зайнятості.


«Державна служба зайнятості, за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, організовує професійне навчання зареєстрованих безробітних на замовлення роботодавця за робітничими професіями», – відкриваючи зустріч повідомила начальник відділу взаємодії з роботодавцями Наталія Фоміна.


Навчання здійснюється як на базі навчальних закладав області, так і на базі центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Сьогодні ці заклади активно впроваджують елементи дуальної форми навчання шляхом поєднання навчального процесу у закладі освіти та на робочих місцях на підприємствах, в установах та організаціях. Це визначає провідну роль та підвищення відповідальності роботодавців за якість підготовки робітничих кадрів.


Також мова йшла про закріплення на робочих місцях громадян, які закінчили професійне навчання на замовлення роботодавців, а також мінімізацію причин, що впливають на звільнення таких працівників. 


Роботодавців було поінформовано й про запроваджене службою зайнятості всеукраїнського опитування щодо задоволеності наданням послуг державної служби зайнятості та надано інформацію щодо можливості заповнення відповідної анкети, яка розміщена на головній сторінці сайту Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Крім того, фахівці центру зайнятості розповіли про функціонування сучасного сервісу – Електронного кабінету роботодавця, який зорієнтований, насамперед, на скорочення витрат часу для відвідування центру зайнятості та на підвищення рівня комфорту під час взаємодії роботодавців зі службою зайнятості.


Особливу увагу учасники заходу звернули на легалізацію найманої праці як гарантоване соціальне та пенсійне забезпечення громадян. Учасники ділової зустрічі обговорили найважливіші проблеми, вивели загальні рекомендації та узгодили перспективи співпраці. 


Результатом зустрічі стала домовленість щодо організації професійного навчання, що проходитиме на базі Дніпропетровського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за професією «Манікюрник». Також було заплановано, на замовлення роботодавців, проведення курсів цільового призначення за напрямком дотримання безпечного ведення робіт при експлуатації парових та водогрійних котлів машиністами (кочегарами) котельні.


 


727Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: