Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 31 липня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/07/31/z-pochatku-roku-maizhe-3-tis-meshkantsiv-kirovogradschini-diznalis-jak-ne-stati-tovarom.htm
новини, 31 липня 2019

З початку року майже 3 тис мешканців Кіровоградщини дізнались, як не стати товаром


З метою підвищення інформованості громадськості про проблему торгівлі людьми і привернення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, у 2013 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 30 липня Всесвітнім днем боротьби з торгівлею людьми.


Факт відзначення цього дня є нагадуванням громадськості про актуальність проблеми торгівлі людьми, та про необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідуванні злочинців, наданні допомоги потерпілим, ведення превентивної роботи.


З нагоди відзначення цього дня, по всій Україні, і на Кіровоградщині зокрема, проводиться низка інформаційних заходів. Служба зайнятості традиційно долучається до проведення цих заходів.


Наприклад, у Кіровоградському та Олександрійському міськрайоннихцентрах зайнятості, Знам`янській та Світловодській міськрайонних,Бобринецькій, Добровеличківській,Долинській, Новоукраїнській, Онуфріївській, Олександрівській, Петрівській, Устинівській та інших районних філіях обласного центру зайнятості проведено семінари для безробітних громадян на тему «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці». До участі у заходах запрошені представники  відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми управління Нацполіції в області, департаментів соціального захисту населення та центрів соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, вторинної безоплатної допомоги та ін.


Як зазначає Богдан Стоян, заступник директора обласного центру зайнятості, такі заходи проводяться не тільки в рамках заходів із відзначення цієї дати, а й упродовж року у всіх центрах зайнятості області. Загалом цьогоріч проведено майже 250 таких заходів, участь у них узяли близько 3000мешканців Кіровоградщини.


Щомісяця в інформаційно-консультаційному центрі, що діє на базі обласного центру зайнятості, для безробітних громадян проводяться інформаційні заходи за участі представників громадської організації «Обласний жіночий інформаційний центр».


«Спільне проведення різнопланових інформаційних заходів центрами зайнятості області та представниками соціальних партнерів значно покращує якість проведення заходів, адже кожен учасник має можливість висловити свою думку, обговорити проблемні питання, обмінятися досвідом. Розраховуємо, що відповідні превентивні заходи будуть мати свій результат і кількість громадян,які потрапляютьу тенета торгівців людьми, поступово зменшуватиметься», – зазначає Б.Стоян.


878Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: