Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 31 липня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/07/31/u-petrovomu-obgovorili-zahodi-z-protidii-torgivli-ljudmi.htm
новини, 31 липня 2019

У Петровому обговорили заходи з протидії торгівлі людьми


Про взаємодію суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, йшла мова під час ділової зустрічі, що відбулася у Петрівській районній філії обласного центру зайнятості з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми учора, 30 липня.


У заході взяли участь Тетяна Сидоренко, головний спеціаліст відділу «Петрівське бюро правової допомоги» Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Євген Лук'янов, головний спеціаліст відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій громадян Управління соціального захисту населення Петрівської РДА,  та Оксана Левік, завідувач Петрівського сектору обслуговування громадян (сервісного центру) головного управління ПФУ в Кіровоградській області.

 

Державна служба зайнятості ніколи не стоїть осторонь питань протидії торгівлі людьми, саме тому у переліку семінарів, які регулярно проводяться у центрах зайнятості,є  просвітницькі заходи, які викривають дану проблему та сприяють правовій обізнаності громадян у питаннях працевлаштування, зокрема, за кордоном. 


«Питання легальної трудової міграції знаходяться у площині діяльності служби зайнятості і кожен наш клієнт отримує необхідну інформацію, яка допоможе йому безпечно працевлаштуватися як в Україні, так і за її межами»,–  повідомила Ольга Павлюк, директор Петрівської  районної філії обласного центру зайнятості. 


Також обговорювалися питання стану виконання заходів з протидії торгівлі людьми у районі та організація інформаційно-роз`яснювальної роботи про ризики працевлаштування за кордоном.


«Звісно, ситуація, яка складається наразі у нашій країні, стимулює людей до пошуку роботи за кордоном. Відтак, ще більше наших громадян можуть потрапити в ситуацію торгівлі людьми. Тому проблема потребує комплексного підходу, із залученням різних сторін. У тому числі й представників ОТГ», –  зазначила Катерина Овдій, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Петрівської районної філії обласного центру зайнятості.


Як повідомила Катерина Овдій, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Петрівської районної філії обласного центру зайнятості, за результатами обговорення вищезазначених питань учасники вирішили продовжити роботу щодо взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми. Був окреслений план заходів щодо проведення інформаційної кампанії у селищі, спрямованої на запобігання потрапляння громадян до пастки торгівців людьми. Скоординували дії з виявлення, ідентифікації та надання допомоги постраждалим від торгівлі людьми.


837Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: