Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 31 липня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/07/31/porushennja-v-sferi-zahistu-spozhivachiv-buli-vijavleni-u-ponad-40-vidsotkiv-perevirenih-sub-ektiv-gospodarjuvannja.htm
новини, 31 липня 2019

Порушення в сфері захисту споживачів були виявлені у понад 40 відсотків перевірених суб’єктів господарювання


 Порушення в сфері захисту споживачів у першому півріччі 2019 року були виявлені у понад 40 відсотків перевірених суб’єктів господарювання. Про це на засіданні колегії за підсумками роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області в першому півріччі 2019 року повідомила начальник управління захисту споживачів Віра Сухопарова.


Упродовж першого півріччя 2019 року фахівці управління захисту споживачів перевірили дотримання вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів у 79 суб’єктів господарювання, з яких діяльність 33 перевірки провели планово та 46 позапланово, іпрес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.


Під час проведення планових та позапланових заходів державного нагляду фахівці виявили порушення в 34 суб’єктів господарювання. За результатами перевірок було складено приписи щодо усунення виявлених порушень. Більшість приписів були виконані суб’єктами господарювання в установлений термін. Позапланові заходи контролю проведені відповідно до звернень громадян. Переважна кількість скарг стосувалася надання суб’єктами господарювання неякісних послуг. В ході розгляду звернень споживачам було повернуто кошти на суму 219 705 грн.


Протягом звітного періоду під час заходів державного нагляду (контролю) у сфері захисту споживачів перевірено якість непродовольчих товарів на суму 8 123 829 грн. З них забраковано продукцію на суму 1 120 338 грн, що становить 13,8% від усієї перевіреної продукції.



791Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: