Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 31 липня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/07/31/oleksandrija-vidkrivae-sezon-upl-matchem-proti-shahtarja.htm
новини, 31 липня 2019

Олександрія відкриває сезон УПЛ матчем проти Шахтаря


Олександрія відкриває сезон УПЛ матчем проти Шахтаря. Анонс та прогноз на матч читайте на "Футбол 24".


На бронзового призера УПЛ чекає дуже веселий і, вірогідно, непростий сезон. Олександрія зіграє на груповому етапі Ліги Європи, тому в перших турах чемпіонату економити сили не доведеться – втім, восени доведеться грати два матчі на тиждень. Чи вистачить функціональної підготовки футболістам, які ще ніколи не грали в такому ритмі й на такому рівні? Чи вистачить досвіду Володимиру Шарану? На ці питання відповідь дізнаємося протягом сезону, а поки що слід його гідно його розпочати. "Домашка" проти Шахтаря – ідеальне свято матчу-відкриття.


Статистика протистояння

Всього: 23 матча, 1 перемога Олександрії, 2 нічиї, 20 перемог Шахтаря, різниця м’ячів 15-46.

У Прем’єр-лізі: 18 матчів (+1, =1, -16, 12-36)


До важкого футбольного року Олександрія вирішила підготуватися на рівні вітчизняних грандів. "Жовто-чорні" відправилися на збори не аби куди, а у Нідерланди. Ще більше вражав список спаринг-партнерів і результати матчів проти них – Андерлехт (перемога 2:1), АЗ (перемога 3:0), Дуйсбург (перемога 2:1), Стандард (2:2), Юрдінген (поразка 4:3). Повернувшись додому, олександрійці переграли амбітний Дніпро-1 (2:1) та розгромили туркменський Алтин-Сюр (5:0). Дуже сильно.


В матчі проти туркменів відзначився голом динамівець Ахмед Алібеков, який перебував на перегляді. Володимир Шаран бажав підписати цього гравця, але не вдалося – захисник перейшов у чеський Слован. Втім, Олександрія все одно отримала потужне підсилення: "жовто-чорні" підписали Дениса Безбородька, Дениса Мірошниченка та Максима Третякова, а також викупила контракт Валерія Лучкевича та пролонгувала Дмитра Гречишкіна. Володимир Шаран залишився незадоволеним тим, що не вдалося орендувати Бондаренка, але на таку трансферну кампанію гріх скаржитись. Єдині відчутні проблеми – відхід Андрія Цурікова та довге відновлення Василя Грицука.


Шахтар розпочав новий сезон несподіваною поразкою в Суперкубку від Динамо. Несподіваною вона була як за сюжетом (1:0 на 79-й хвилині, 1:2 на 83-й), так і за змістом гри. "Гірники" прогнозовано виглядали агресивніше (15:6 за ударами), більше працювали з м'ячем, виглядали організованіше, однак відступилися від ряду ідей, які розвивали на зборах. Новий головний тренер донеччан – Луїш Каштру – зіграв проти киян у класичній схемі 4-2-3-1, хоча під час міжсезоння награвав 4-1-4-1 з перебудовою на 4-3-3. Крім того, жахливо зіграв Мораєс, який взагалі нічого не зробив, крім серії пасів взад-поперек далеко від штрафного. Натомість, не здивував центр захисту – Хочолава як привозив голи, так і продовжує це робити.


Найкращі бомбардири протистояння Олександрії та Шахтаря


Олександрія: Сергій Старенький – 2, Роман Яремчук – 2, Артем Полярус – 2, Євген Банада – 2.


Шахтар: Алекс Тейшейра – 4, Олексій Бєлік – 4, Дентіньо – 3, Факундо Феррейра – 3, Марлос – 3, Жуніор Мораес – 3, Анатолій Тимощук – 2, Євген Селезньов – 2, Олександр Гладкий – 2, Андрій Воробей – 2, Вілліан – 2


У Прем’єр-лізі


Олександрія: Сергій Старенький – 2, Артем Полярус – 2, Євген Банада – 2.


Шахтар: Алекс Тейшейра – 4, Олексій Бєлік – 3, Дентіньо – 3, Факундо Феррейра – 3, Марлос-3, Жуніор Мораес – 3, Вілліан – 2.


З плюсів "гірників" можна виділити фантастичну форму опорників – Тараса Степаненка та Алана Патріка. Перший прекрасно розгортав атаки, робив правильні передачі й підтримував височенний темп, ніби Фред у 2017-му. Другий же несподівано гарно бачив поле й правильно рухався, тягаючи за собою суперників та відкриваючи зони партнерам. Крім того, він забив гол (так, з добивання, але це гол) і якісно допомагав при пресингу – це ще один компонент, в якому "гірники" виглядають дуже сильно.


"Луческу – хитрий жук. Сильний тренер, але як людина – пі-і-і-і-і": екс-наставник Шахтаря – між ангелом і демоном


В цілому, Шахтар залишився все тим же Шахтарем, що і раніше – з бразильськими мереживами, сильним центром і проблемним захистом. Команда ще не вийшла на робочий темп, підсідаючи при довгому тиску на суперника, але це нормально для початку сезону. Донеччани навряд чи втратять багато очок, хоча попередні матчі з Олександрією ледь цим і не завершились – команда Шарана завжди давала бій.


Попередній матч. 11.05.2019. 28-й тур чемпіонату України-2018/2019

Шахтар – Олександрія – 2:1

Голи: 1:0 – Д. Хочолава (4), 1:1 – Є. Банада (32), 2:1 - Жуніор Мораес (59).

Орієнтовні склади на матч Олександрія – Шахтар


Олександрія: Паньків – Пашаєв, Бабогло, Бухал, Мірошниченко – Гречишкін, Банада – Лучкевич, Ковалець, Третьяков – Сітало


Шахтар: Пятов – Болбат, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі – Степаненко – Тете, Марлос, Алан Патрік, Тайсон – Мораєс


"Родзинки"


– Шахтар не знає поразок в Прем'єр-лізі вже 29 матчів поспіль: +24=5. 


– Помаранчево-чорні на полях суперників з 27 жовтня 2018 зберігають в УПЛ свої ворота «сухими» протягом рекордних для чемпіонатів 900 хвилин.


– 200-й матч в УПЛ може провести Тайсон (Шахтар), 100-й - Кирило Ковалець (Олександрія).


Прогноз Футбол 24 – 1:1


Олександрія – вкрай складний суперник для Шахтаря. Ще не так давно вона била "гірників" на ОСК "Металіст", а останній поєдинок на КСК "Ніка" цілком можна назвати "відскоком" донеччан. Зараз підопічні Шарана точно не слабші, тому можна прогнозувати гол у ворота Пятова. Втім, чемпіони України не повинні програти хоча б через вищі клас, швидкість та тактичну гнучкість – та й оборона "жовто-чорних" на зборах не була залізною. Чи втримає Олександрія нічийний рахунок? Це важко передбачити, однак поки Луїш Каштру не звик до українського футболу, можливо все. Саме тому є сенс ризикнути та поставити на нічию.



993Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: