Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 липня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/07/05/v-ustinivtsi-pereselentsi-dililis-dosvidom-virishennja-pravovih-ta-zhitlovih-pitan.htm
новини, 5 липня 2019

В Устинівці переселенці ділились досвідом вирішення правових та житлових питань


Днями, під час зустрічі внутрішньо переміщених осіб з юристом ГО «Десяте квітня» Володимиром Кудрею, що відбулася на базі Устинівської районної філії обласного центру зайнятості, не лише обговорювались  важливі питання захисту прав і потреб переселенців та членів їх родин, а й відбувся обмін присутніми досвідом щодо вирішення інших життєво важливих проблем - повідомляє Алла Хохуля, провідний фахівець з питань зайнятості Устинівської районної філії обласного центру зайнятості.


Юрист громадської організації В. Кудря надав вичерпну інформацію про можливості чинного законодавства України в площині соціального захисту внутрішньо переміщених осіб: «Головне питання, яке турбує наших переселенців у першу чергу, – це забезпечення житлом і гідною роботою.


Зокрема, присутні були ознайомлені  з особливостями програми «Доступне житло», змінами в законодавстві, що стосуються реалізації прав переселенців, нормами чинного законодавства щодо міграційних, житлових, земельних та інших майнових питань, а також оформлення та відновлення втрачених документів.


Також відбулось обговорення проблеми оформлення субсидій та надання соціального житла. «Однією з найболючіших проблем переселенців є відсутність соціального та іншого доступного житла. Якщо й вдається якось вирішити житлову проблему, то постає питання відсутності роботи. Тому часто  внутрішньо переміщені особи змушені вирішувати ці проблеми, мігруючи різними регіонами України у пошуку комфортніших умов для проживання», – продовжив В. Кудря.


Зупинився юрист і на конкретних прикладах захисту прав ВПО за допомогою правозахисників громадської організації «Десяте квітня».


Крім того під час заходу мова йшла й про адресні та нові форми роботи служби зайнятості, що спрямовані на забезпечення зайнятості громадян, які вимушено перемістилися зі східних областей України.


Захід був інформаційно насиченим для усіх учасників зустрічі, присутні з’ясували шляхи вирішення багатьох важливих питань, які їх турбують.




768Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: