Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 липня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/07/05/u-dolinskii-pereselentsi-otrimali-juridichni-roz-jasnennja-ta-konsultatsii.htm
новини, 5 липня 2019

У Долинській переселенці отримали юридичні роз’яснення та консультації


У середу, 3 липня, у приміщенні Долинської районної філії Кіровоградського ОЦЗ для внутрішньо переміщених осіб, які проживають у районі,  відбувся профінформаційний семінар за участі Володимира Кудрі, правозахисник громадської організації «Десяте квітня», а також заступника начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Ірини Луньової - повідомляє Марина Соловйова, директор Долинської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


 «Наша організація працює у рамках проекту «Правова допомога внутрішньо переміщеним особам та розширення прав і можливостей громад на півдні України». Ми надаємо юридичні консультації телефоном, в офісі, електронною поштою. У разі порушення прав переселенців готуємо звернення та скарги, намагаємось зробити все, щоб права внутрішньо переміщених осіб максимально були захищеними. У соціальній мережі Facebook створено спеціальну групу  для надання консультацій онлайн та інформування про зміни в законодавстві та механізм захисту порушених прав. Також, однією із найважливіших форм нашої роботи є мобільні виїзди в населенні пункти області, де ми проводимо зустрічі з внутрішньо переміщеними особами, роз’яснюємо їхні права та надаємо індивідуальні консультації», – повідомив В. Кудря.


Учасники зібрання мали нагоду отримати консультації з вирішення питань пов’язаних із встановленням статусу переселенця,  відновлення документів, вступу у спадщину та ін.


У свою чергу, Марина Соловйова, директор Долинської районної філії Кіровоградського ОЦЗ, надала  учасникам заходу інформацію про роботу служби зайнятості щодо вирішення питання зайнятості внутрішньо переміщених осіб. Директор зазначила, що даній категорії громадян надається широкий спектр соціальних послуг, що сприяє якнайшвидшому поверненню їх до трудової діяльності.


Під час семінару мова йшла про те, що служба зайнятості запроваджує у своїй роботі нові сучасні сервіси: шукачам роботи надається допомога у складанні відеорезюме та можливості проходження онлайн-співбесіди. Роботодавець, за таким резюме, може побачити реальну людину, а онлайн-співбесіди дозволяють суттєво зекономити час та кошти при підборі фахівців.


Діалог виявився по-справжньому відкритим: учасники заходу отримали змогу не тільки дізнатись чимало цікавого щодо можливостей доступу до безкоштовної юридичної допомоги у вирішенні майнових та трудових питань і щодо необхідної допомоги у відновленні документів, а й проконсультуватися щодо оформлення соціальних виплат, пенсій, субсидій та інших питань, які знаходяться у правовому руслі різних сфер життєдіяльності. Корисною була й  інформація щодо судового супроводу окремих категорій справ (у випадках неможливості відновлення прав у інший спосіб) та актуальних програм підтримки переселенців.


Ця зустріч стала черговим нагадуванням про те, що в нашій країні є державні установи, громадські організації та просто небайдужі громадяни, які завжди готові прийти на допомогу, підтримати у важкий період життя і, попри всі обставини, допомогти внутрішньо переміщеним особам успішно будувати своє життя.




1032Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: