Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 липня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/07/05/rjatuvalniki-kirovogradschini-spilno-z-hliborobami-dbajut-pro-zberezhennja-vrozhaju-vid-vognju.htm
новини, 5 липня 2019

Рятувальники Кіровоградщини спільно з хліборобами дбають про збереження врожаю від вогню


 

На Кіровоградщині - у розпалі жнива: зі сходом сонця і до пізньої ночі тривають роботи по збиранню зернових культур. Сільгоспвиробники сподіваються цьогоріч зібрати гарний врожай. Пожежні інспектори суворо контролюють ситуацію щодо збереження врожаю від вогню, тому вживають заходи щодо забезпечення пожежної та техногенної безпеки під час збирання, переробки та зберігання врожаю - повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


5 липня працівники районних підрозділів Управління ДСНС  в області побували у господарствах Маловисківського та Гайворонського районів. Господарі добре знають, що суворе дотримання правил пожежної безпеки у період жнив – це особиста відповідальність кожного. Тому комбайни, які збирають врожай ранніх зернових культур, забезпечені первинними засобами пожежогасіння: двома вогнегасниками, лопатами, мітлами та «хлопавками». Поля оборюються. На тих ланах, де працюють комбайн, постійно чергує трактор з бочкою води. Також, аби попередити попадання випадкової іскри на хлібну ниву, кожен комбайн у період підготовки до жнивної кампанії ретельно оглядають. І хоча сучасна техніка комфортна та безпечна, все одно, у перші дні збору врожаю ще раз додатково оглядається, аби з впевненістю можна було продовжувати збір.


Спілкуючись з агрономами, бригадирами, які працюють на полі, рятувальники  переконалися, що в господарствах не ігнорується і таке важливе питання як проведення перед початком польових робіт навчання пожежно-технічному мінімуму людей, що беруть участь у збиранні урожаю та заготівлі грубих кормів.


Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій закликає населення та суб’єктів господарської діяльності дотримуватися правил пожежної безпеки під час збирання  та зберігання врожаю. Адже це є надійним гарантом того, що урожай буде зібранийбез втрат!


      

1108Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: