Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 червня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/06/13/raioni-mista-ta-otg-kirovogradschini-otrimajut-koshti-na-zahodi-sotsialno-ekonomichnogo-rozvitku.htm
новини, 13 червня 2019

Райони, міста та ОТГ Кіровоградщини отримають кошти на заходи соціально-економічного розвитку



Розпорядженням Кабінету Міністрів України №365 від 5 червня 2019 року розподілено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій - повідомляє сайт Кіровоградської ОДА.


Бюджет міста Кропивницький отримає 17 млн. 371 тис. грн. Ці кошти буде спрямовано на реалізацію 6-ти вважливих проектів. Найбільші суми коштів передбачено на реконструкцію парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення "Перемоги" – 11 млн. 770 тис. грн. та на реконструкцію будівлі по вул. Архітектора Паученка, 41/26 для створення і функціонування ЦНАПу у форматі "Прозорий офіс" у місті Кропивницький – 4 млн. 787 тис.грн.


На заміну віконних блоків у багатоповерхових житлових будинках Кропивницького з виготовленням проектно-кошторисної документації передбачено 638 тис.грн. субвенції. На капітальний ремонт-заміну віконних блоків на металопластикові з енергозберігаючими склопакетами в закладах освіти міста з виготовленням ПКД буде спрямовано 126 тис.грн.


На капітальний ремонт вул. Шкільної (від вул. Микитенка, вул. Архітектора Достоєвського до вул. Ксенії Ерделі) буде виділено 30 тис.грн субвенції. Ще 20 тис.грн. передбачено на придбання обладнання для закладів освіти обласного центру.


Обласний бюджет отримає 3 млн. 604 тис.грн. субвенції. Передбачено 754 тис.грн спрямувати на придбання медичного обладнання та 314 тис.грн на купівлю комп’ютерного обладнання та програмного забезпечення PACS для зберігання, вебперегляду та опису медичних зображень для КЗ "Кіровоградський обласний онкологічний диспансер". 2млн. 094 тис. грн. на реставрацію будівлі Олександрійського міського Будинку культури, 220 тис.грн. розподілено на придбання санітарних автомобілів для КЗ "Об’єднане автогосподарство медичних закладів" Кіровоградської обласної ради.


Для комунального закладу "Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді" на купівлю спортивно-туристичного обладнання буде спрямовано 180 тис.грн. На капітальний ремонт (заміна віконних та дверних блоків на металопластикові з енергозберігаючими склопакетами) будівель КЗ "Кіровоградський обласний спеціалізований будинок дитини нового типу" виділено 42 тис грн.


Субвенцію на соцекономрозвиток одержать і районні бюджети, а також бюджети міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад. Онуфріївському району на реалізацію важливих проектів розподілено 515 тис.грн., Олександрівському – 1 млн. 919 тис.грн, Знам’янському – 540 тис.грн., Світловодському – 155 тис.грн., Новгородківському – 99 тис.грн., Новоархангельському – 1 млн. 480 тис.грн., Благовіщенському – 1 млн. 200 тис.грн., Маловисківському – 280 тис.грн, Голованівському 380 тис.грн, Новомиргородському – 390 тис.грн, Гайворонському – 520 тис.грн. У бюджет міста Світловодська надійде – 172 тис.грн. субвенції, міста Знам'янки - 600 тис.грн., а у бюджет Новоукраїнської ОТГ – 2млн. грн., Маловисківської ОТГ – 250 тис.грн.


Найбільші суми виділено на такі об’єкти і заходи: 1 млн.грн. – проведення санації (капітальний ремонт) будівлі комунального закладу КЗ "Олександрівське НВО №1" в смт. Олександрівка; 700 тис.грн. – дошкільний навчальний заклад "Колосочок", Новоархангельський район, село Торговиця; 1 млн.грн. - капітальний ремонт будівлі дитячого відділення Благовіщенської ЦРЛ; 600 тис.грн. - капітальний ремонт утеплення фасаду будинку культури у с. Голикове Олександрівського району.


Серед інших важливих проектів, на які спрямують кошти субвенції соцекономрозвитку – ремонти та утеплення закладів освіти, охорони здоров'я і культури та придбання для них оргтехніки, спеціального обладнання і комплектів меблів, реконструкції або будівництво мереж вуличного освітлення, придбання спортивно-іргових майданчиків, вуличних тренажерів, придбання засобів для пересування тощо.


1215Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: