Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 травня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/05/15/u-svitlovodsku-politseiski-viluchili-nemovlja-z-neblagopoluchnoi-rodini-foto-.htm
новини, 15 травня 2019

У Світловодську поліцейські вилучили немовля з неблагополучної родини (ФОТО)


Поліцейські вилучили немовля з неблагополучної родини завдяки небайдужості громадян. До Світловодського відділу поліції близько 19-ї години надійшло повідомлення від місцевих жителів про те, що в одній із квартир тривалий час плаче маленька дитина. 


Для з’ясування всіх обставин за вказаною адресою прибули представники керівництва відділу поліції, ювенальної превенції та група реагування патрульної поліції.


На місці правоохоронці з’ясували, що квартиру винаймає жінка, однак двері у помешкання ніхто не відчиняв. Поліцейські розшукали власників та з їх допомогою потрапили всередину житла. 


У помешканні, де панував безлад, було виявлено 5-місячну дівчинку, що безперервно плакала та ймовірно вжила тютюнові вироби. Її мама перебувала у стані, що унеможливлював виконання нею батьківських обов’язків. Попередньо встановлено, що жінка зловживала алкогольними напоями.


На місці спільно з представники служби у справах дітей було складено акт оцінки потреб дитини та у зв’язку із загрозою життю малечі прийнято рішення про вилучення дитини з місця проживання та направлення її до центральної районної лікарні.


Стосовно матері поліцейські склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 184 КУпАП(невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей).


Також за поданням поліції нині службою у справах дітей вирішується питання про постановку сім’ї на облік родин із дітьми, що опинилися у складних життєвих обставинах. 


Крім того, на засіданні комісії з питань захисту прав дитини буде розглянуто питання щодо вирішення подальшої долі дівчинки, зокрема доцільності її перебування і проживання у родині, можливого позбавлення матері батьківських прав, або направлення немовляти до дитячого будинку в обласному центрі.


До того малеча буде перебувати у лікарні, де отримуватиме відповідний догляд і піклування, повідомляє відділ ювенальної превенції та Світловодського відділу поліції Кіровоградської області.


1123Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: