Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 травня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/05/10/pivsotni-shkoljariv-znam-janki-vidvidali-pozhezhnu-chastinu.htm
новини, 10 травня 2019

Півсотні школярів Знам’янки відвідали пожежну частину


З метою ознайомлення учнів з нюансами такої важливої професії як пожежний-рятувальник, фахівцемЗнам’янськоїміськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості було організовано професіографічну екскурсію до 18-ї Державноїпожежно-рятувальної частиниУДСНС України у Кіровоградській області. У гості до рятувальників завітали близько 50 учнів 5-х класів НВК «Знам’янська ЗОШ №3 - гімназія» - повідомляє Людмила Базюк, провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


П’ятикласникам пощастило побувати у пожежній частині і побачити роботу справжніх рятувальників. Під час екскурсії учні мали змогу ознайомитися з правилами пожежної безпеки, розширити уявлення про роботу пожежників, про способи гасіння пожеж та транспорт спеціального призначення.


Найбільше учням запам’яталися відвідини гаража з пожежно-рятувальною технікою та устаткуванням. Школярі фотографувались поруч з технікою та мали змогу роздивитись костюми, в яких працюють вогнеборці, та приміряти на собі спорядження рятувальника. Працівники пожежної частиниознайомили дітлахів з тонкощами роботи спецтехніки, призначеної для виконання рятувальних робіт та відповіли на питання, задані допитливими школярами.


Після побаченого і почутого кожна дитина глибше розумієважливість та героїчність професії пожежного-рятувальника. Ця екскурсія дала можливість познайомити школярів з професією героя-рятувальника та навчити дітей безпеці життєдіяльності.


Спілкування з пожежниками-рятувальниками у неформальній обстановці дозволили дітям отримати нові, більш ґрунтовні знання про правила запобігання пожежам та поведінки при виникненні надзвичайної ситуації.


         

875Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: