Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 квітня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/04/04/pro-pogashennja-zaborgovanosti-z-esv-govorili-pid-chas-naradi-v-oblasnomu-fiskalnomu-vidomstvi-foto-.htm
новини, 4 квітня 2019

Про погашення заборгованості з ЄСВ говорили під час наради в обласному фіскальному відомстві (ФОТО)


У Головному управлінні ДФС у Кіровоградській області відбулася нарада з питань погашення заборгованості з єдиного соціального внеску, повідомляє ГУ ДФС у Кіровоградській області.


У нараді взяли участь перший заступник начальника ГУ ДФС у Кіровоградській області Олег Лічман, фахівці обласного фіскального відомства, заступник начальника Головного управління  Пенсійного фонду України в Кіровоградській області Юрій Шарпінський, заступник начальника обласного управління Державної виконавчої служби Віктор Журавський та голова Спілки підприємців малого та середнього підприємництва Кіровоградської області Олена Надутенко. 


Учасники заходу обговорили проблемні питання сплати єдиного внеску на загальнообов”язкове соціальне страхування; розглянули конкретні ситуації підприємців – боржників; напрацювали порядок обміну інформацією, канали інформування фізичних та юридичних осіб про наявність недоїмки, важливість своєчасної сплати внеску та оперативного погашення заборгованості, а також визначили спільні заходи по проведенню роз”яснювальної роботи щодо обов”язковості сплати єдиного внеску платниками Кіровоградщини.


Як зазначив перший заступник начальника Головного управління ДФС у Кіровоградській області Олег Лічман, заборгованість платників зі сплати єдиного внеску по області станом на 01.04.2019 року склала 183,8 млн грн, з них борг по фізичних особах – підприємцях становить 144,2 млн грн, що складає 78,5 відсотків від загальної суми заборгованості.


З початку року загальна сума боргу з єдиного соціального внеску збільшилась на 21,2млн грн, темп зростання заборгованості відповідно склав 113 відсотків.


Разом з тим, в березні поточного року органами ДФС області забезпечено скорочення боргу з єдиного внеску на 0,3 млн гривень.


За І квартал 2019 року для примусового стягнення боргу до органів Державної виконавчої служби направлено на виконання 2859 узгоджених вимог по сплаті єдиного внеску на загальну суму 46,8 млн грн, надходження до бюджету від органів виконавчої служби склали 3,5 млн гривень.


Всього за результатами проведених органами ДФС області заходів стягнення на сьогодні погашено заборгованості по сплаті єдиного соціального внеску в розмірі 7 млн грн, в т.ч.2,5 млн грн по фізичним особам-підприємцям, - додав посадовець.


Підбиваючи підсумки, учасники наради наголосили на необхідності широкого повідомлення фізичних осіб-підприємців та підприємств Кіровоградщини засобами телебачення та радіомовлення про борг, особливості його погашення та необхідність взаємодії з ДФС по погашенню боргу.



883Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: