Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/03/28/troe-vihovantsiv-ditsadochka-u-znam-janskomu-raioni-gospitalizovani-z-simptomami-gostroi-kishkovoi-infektsii.htm
новини, 28 березня 2019

Троє вихованців дитсадочка у Знам'янському районі госпіталізовані з симптомами гострої кишкової інфекції


&ft1 Попередній діагноз – гострий гастроентероколіт, стан дітей середнього ступеня тяжкості.


Для встановлення причин і умов виникнення випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію 18-19 березня Держпродспоживслужба області провела санітарно-епідеміологічне обстеження дошкільного навчального закладу та позаплановий захід у формі інспектування харчоблоку. Були обстежені контактні особи (персонал ДНЗ, діти), досліджено змиви з обладнання харчоблоку та предметів побуту, питну воду, добові проби готових страв, повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.


За результатами перевірки закладу виявлено порушення законодавства у сферах санітарного нагляду та безпечності харчових продуктів. Зокрема кількість рукомийників в молодшій групі є недостатньою; заклад перевантажений (розрахований на 36 дітей, фактично перебуває 42 дитини); в холодильнику для молочних продуктів порушується температурний режим (фактична температура +11°С при необхідній від 0 до -5°С); відсутня мийна ванна для сировини; харчоблок недостатньо забезпечений технологічним обладнанням; порушується поточність технологічного процессу.


Лабораторні дослідження виявили бактерії групи кишкової палички (Е.coli) в одному змиві з обладнання харчоблоку (виробничий стіл для м’яса вареного) та бактерії групи кишкової палички (коліформи) в одній страві (каша манна). Наразі дослідження тривають.


За цим випадком проведено засідання Знам’янської районної ради з питань безпечної життєдіяльності населення. Інформацію направлено до прокуратури Кіровоградської області та Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області.


В закладі проводяться протиепідемічні та профілактичні заходи з локалізації та ліквідації спалаху. На двох посадових осіб ДНЗ складено протоколи про правопорушення у сфері санітарного законодавства. Керівництво закладу отримало рекомендації та припис про усунення виявлених порушень. Ситуaція пеpебувaє нa кoнтpoлі Гoлoвнoгo упpaвління Деpжпpoдспoживслужби в Кіpoвoгpaдській oблaсті.



750Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: