Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/03/28/kabmin-sprostiv-reestratsiju-tov-i-prisvoennja-adres-ob-ektam-budivnitstva.htm
новини, 28 березня 2019

Кабмін спростив реєстрацію ТОВ і присвоєння адрес об'єктам будівництва


Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, що полегшує умови ведення бізнесу і підвищить позицій України в рейтингу Doing Business. Про це повідомило Міністерство економічного розвитку і торгівлі.


Документ спрощує процес узгодження статутів ТОВ із Законом "Про товариства з обмеженою відповідальністю", пише ukr.lb.ua.


"Завдяки цьому реєстрація ТОВ займатиме три хвилини, а засновники зможуть онлайн вибирати той тип статуту, який їм підходить", - пояснили в МЕРТ.


Кабмін також дозволив банківським установам отримувати інформацію з державних реєстрів про осіб, які звертаються по отримання кредитів - раніше такої можливості не було на законодавчому рівні. Інформація з держреєстрів спростить банкам прогнозування зобов'язань і знизить ризикованість кредитних операцій. Очікуваним результатом ухвалення постанови стане зменшення вартості кредитування.


Постанова вводить єдиний і прозорий порядок присвоєння поштових адрес об'єктам будівництва та об'єктам нерухомого майна, раніше такої процедури було, чиновники вирішували все в "ручному режимі".


Також документ запускає новий електронний сервіс для реєстрації готовності об'єкта будівництва в експлуатацію, удосконалює екологічний контроль, спрощує імпорт автозапчастин.


Нагадаємо, 2018 року Україна піднялася на п'ять позицій в рейтингу інвестиційної привабливості Doing Business.


1151Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: