Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/03/25/v-oleksandrivtsi-shkoljari-diznavalis-pro-osoblivosti-roboti-ta-pobutu-vognebortsiv.htm
новини, 25 березня 2019

В Олександрівці школярі дізнавались про особливості роботи та побуту вогнеборців


Організація професіографічних екскурсій сприяє кращому усвідомленню школярами своїх професійних уподобань та необхідності тієї чи іншої професії.


Днями, з метоювиховання позитивного ставлення та поваги до будь-якого виду трудової діяльності, а зокрема професії рятівника, Олександрівською районною філією обласного центру зайнятості для школярів Олександрівської філії КЗ «Олександрівське НВО №1» було організовано професіографічну екскурсію до 29-ї державної пожежно-рятувальної частини ДСНС України у Кіровоградській області.


Цікаву та змістовну екскурсію для учнів провів рятувальник Максим Дорофеєв, який ознайомив школярів зі спектром професій (пожежний рятувальник, водій автотранспортних засобів, начальник караулу, радіотелефоніст),які працюють у пожежно-рятувальній частині та вимогами до них, а також розповів про навчальні заклади, у яких можна здобути відповідні спеціальності.


Як повідомила Тетяна Вихрист, фахівець І-ї категорії відділу надання соціальних послуг Олександрівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, під час екскурсії учні дізналися чимало цікавого, зокрема про техногенну та пожежну ситуацію на Олександрівщині. Також школярі ознайомились з найважливішими аспектами роботи пожежника, довідались про їхні сучасні традиції та побут, на власні очі побачили пожежно-рятувальну техніку, яка використовується під час гасіння пожеж та при подоланні різноманітних надзвичайних ситуацій.


Таким чином, основним завданням даного заходу було розширення уявлень дітей про світ професій,зокрема тих,які актуальні на ринку праці нашого регіону.



876Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: