Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/03/25/na-kirovogradschini-obgovorili-prioritetni-naprjamki-zapobigannja-zahvorjuvan-bdzhil-ta-pershochergovi-zahodi-pri-ih-otruenni-foto-.htm
новини, 25 березня 2019

На Кіровоградщині обговорили пріоритетні напрямки запобігання захворювань бджіл та першочергові заходи при їх отруєнні (ФОТО)


За ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області відбулася серія семінарів-нарад на тему: «Профілактика та першочергові заходи при отруєнні бджіл», повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.


Участь у заходах взяли начальники районних управлінь та відділів Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, начальники державних лікарень ветеринарної медицини, директори державних лабораторій Держпродспоживслужби, фітосанітарні інспектори Держпродспоживслужби області, представники департаменту агропромислового розвитку, члени спілок бджолярів, пасічники, керівники агроформувань області. Також до семінарів-нарад долучилися представники райдержадміністрацій та ОТГ.


На заходах обговорили питання щодо проведення обліку та паспортизації пасік, відбір проб і проведення лабораторно-діагностичних досліджень, запобігання отруєнням бджіл, дій пасічників при підозрі на отруєння бджіл та співпраці між органами місцевого самоврядування, сільськогосподарськими виробниками та пасічниками.


Пасіки піддаються ветеринарно-санітарному обстеженню не менше двох разів на рік (до обльоту бджіл та перед постановкою на зимівлю) з одночасним відбором зразків підмору, розплоду та іншого матеріалу. Лабораторне дослідження бджіл на інфекційні хвороби (американський та європейський гнилець) та інвазійні (нозематоз, вароатоз, акарапідоз, браульоз) проводиться державними лабораторіями Держпродспоживслужби.


Розгляд звернень щодо отруєння бджіл проводиться за наявності ветеринарно-санітарного паспорта на пасіку з обов’язковими щорічними відмітками (не пізніше ніж за останні шість місяців) про кількість бджолосімей та їх стан, епізоотичне благополуччя пасіки, лабораторні дослідження бджіл та лікувально-профілактичні заходи.


Мова також йшла про основні вимоги до застосування засобів захисту рослин у господарстві. Зокрема, працівники, які мають справу з пестицидами, повинні пройти медичний огляд і мати допуск та посвідчення до робіт з пестицидами та агрохімікатами.


До відома присутніх доведено інформацію про вимоги діючого законодавства в галузі бджільництва та адміністративну відповідальність в разі їх порушення.


Учасники заходів отримали інформаційні матеріали з рекомендаціями щодо використання пестицидів та агрохімікатів, запобігання отруєнням бджіл тощо.


                  



912Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: