Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/03/21/u-kropivnitskomu-rozpovili-pro-zvinuvachennja-u-pidkupi-vibortsiv.htm
новини, 21 березня 2019

У Кропивницькому розповіли про звинувачення у підкупі виборців


У середу, 20 березня, у Прес-клубі міста Кропивницького, відбувся круглий стіл на тему «Звинувачення у підкупі виборців як елемент інформаційної війни» - повідомляє сайт "Кіровоград24".


Участь в обговоренні взяли експерти ГО «Український Центр суспільного розвитку» Ярослав Телешун та Владислав Телькі.


У ході круглого столу учасники намагалися дати відповіді на питання: навіщо нагнітається паніка щодо можливих підкупів виборців? Як здійснюються маніпуляції під час висвітлення теми підкупів виборців у ЗМІ? На кого з кандидатів було здійснено найбільше інформаційних атак? Наскільки об’єктивно правоохоронні органи розслідують випадки підкупу виборців?


«Аналізований період характеризувався активним обговоренням в медіа та Facebook проблеми підкупу виборців кандидатами в президенти. Двома головними об’єктами інформаційних атак стали фаворити


перегонівчинний президент П.Порошенко та лідер Батьківщини  Ю.Тимошенко, які взаємно обвинувачували одне одного», - зазначив Владислав Телькі.


За результатами досліджень 36% повідомлень  присвячено підкупу виборців Порошенка, 15% – Тимошенко, 2% - Ляшко, Гриценко тощо.


«Для цього спершу тему було «розігріто», внесено у порядок денний українських виборів. Найбільше дбав про це А.Аваков, вочевидь, знаючи, що ближче до виборів буде оголошено більш адресні обвинувачення», - розповів Ярослав Телешун.


Було вжито спробу тлумачити безкоштовні концерти  Зеленського та демонстрацію серіалу «Суга народу» як різновид підкупу виборців. Зокрема, на цьому наголошували активісти громадянської мережі Опора. Втім, згодом в організації визнали, що не мають достатніх підстав для цих висновків.


861Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: