Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/03/21/blizko-200-starshoklasnikiv-petrivschini-vzjali-uchast-u-zonalnomu-etapi-proffestu-2019-.htm
новини, 21 березня 2019

Близько 200 старшокласників Петрівщини взяли участь у зональному етапі «ПрофFESTу-2019»


У рамках проведення зонального етапу обласного молодіжного фестивалю «ПрофFEST-2019» у комунальному закладі «Петрівське НВО «Загальноосвітня школа I-III ступенів - гімназія» відбувся ярмарок професій - повідомляє Марина Гавеля, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Петрівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятост.


 До проведення профорієнтаційного заходу долучились представники ДНЗ «Олександрійський професійний ліцей», Професійно-технічного училища №36 смт Новгородка, Олександрійського професійного аграрного ліцею та ін.


Для учнівської молоді відбулися презентації навчальних закладів міста та області, були повідомлені умови вступу та особливості організації навчального процесу. У рамках майстер-класів, за допомогою яких демонструвалися професії, за якими проводиться навчання, майбутні випускники ліпили вареники та пиріжки, спробували себе у ролі ковалів предметів інтер'єру та інших художніх виробів з металу, ознайомилися з  декоративним розписом по рельєфу та вчилися робити стильні зачіски. У такий цікавий інтерактивний спосіб старшокласники познайомилися з професіями кухаря, штукатура, лицювальника-плиточника, слюсаря з ремонту колісних транспортних засобів, електрогазозварника та перукаря.


Крім того, учнівська молодь та педагогічні працівники мали змогу переглянути профорієнтаційні відеоролики про актуальні на ринку праці Кіровоградщини професії, взяти участь у презентації веб-базованої платформи «Моя професія: консультаційна мережа», отримати консультації щодо вибору професії.


Сподіваємося, що близько 200 майбутніх абітурієнтів, які стали учасниками заходу, знайдуть улюблену справу та зможуть реалізуватися у професійному житті.


    


1001Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: