Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 7 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/03/07/u-kropivnitskomu-psiholog-provela-seminar-dlja-vchiteliv.htm
новини, 7 березня 2019

У Кропивницькому психолог провела семінар для вчителів


6 березня фахівець відділу психологічного забезпечення Управління ДСНС в області Юлія Загурська провела семінарське заняття на тему «Психологічна підтримка для дітей та підлітків, які втратили близьких людей» для вчителів однієї зі шкіл м. Кропивницький - повідомляє прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області. 


Психологиня поділилась з педагогами знаннями, які отримала під час навчання за норвезькою програмою, стосовно психологічної підтримки дітей та підлітків, які втратили близьку людину. Ця тема набула в нашій країні особливої актуальності у зв’язку з бойовими діями на сході країни.


У Кропивницькому налічується більше півсотні родин, які втратили на сході батька або чоловіка. Як показує практика, у більшості випадків дорослим дуже бракує знань стосовно того, як підтримати людину, що втратила когось із рідних. Часто оточуючі й самі почуваються приголомшеними й розгубленими. Психолог Служби порятунку допомогла вчителям зрозуміти реакцію та поведінку дитини на смерть, зауважила, що педагоги теж несуть відповідальність за те, як дитина буде виходити з важкого психоемоційного стану, та продемонструвала декілька вправ, які допоможуть поступово подолати пригнічений стан та примиритись з думкою про важку втрату.


       

837Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: