Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 січня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/01/29/rjatuvalniki-kirovogradschini-zasterigajut-gromadjan-vid-vihodu-na-krigu.htm
новини, 29 січня 2019

Рятувальники Кіровоградщини застерігають громадян від виходу на кригу


Саме перепади температур роблять лід тонким і крихким. У такі періоди виходити на замерзлі водойми дуже небезпечно. Для того, щоб уникнути нещасних випадків, працівники Управління ДСНС в області та підпорядкованих підрозділів постійно проводять  профілактичну роботу - повідомляє прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області.


29 січня у селищах Новгородка та Олександрівка рятувальники районних підрозділів У ДСНС в області поспілкувались з місцевими жителями про безпеку на кризі. Громадянам розповіли, як визначити товщину льодового покриву за кольором, яка товщина є безпечною для однієї людини, а коли можна виходити й цілою групою, при якій товщині безпечно влаштовувати ковзанку або грати в хокей, яка відстань між лунками є безпечною для кількох рибалок та коли можна влаштовувати переправу. 


Під час спілкування з громадянами було наголошено і на таких питаннях, як порятунок та надання допомоги тому, хто раптом провалився під лід. Називались і способи перевірки міцності криги, оскільки рибалки часто не надають цьому належного значення і йдуть на невиправданий ризик, покладаючись на удачу. На завершення спілкування любителям зимової риболовлі й перехожим було надано застережні листівки.


Шановні громадяни! Пам’ятайте, що ваша необачність може призвести до наслідків, які змінити буде вже неможливо!


      

677Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: