Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/11/26/odin-iz-zahoplenih-v-polon-rosiiskimi-okupantami-morjakiv-nash-zemljak-z-novoukrainki.htm
новини, 26 листопада 2018

Один із захоплених в полон російськими окупантами моряків наш земляк з Новоукраїнки


 Російські ЗМІ назвали прізвища поранених українських військовослужбовців, які зараз знаходяться у відділенні травматології керченської лікарні №1 імені Пирогова - інформує dumskaya.net


Це Артеменко Андрій Анатолійович (народився 31 березня 1994 року в Новоукраїнці, що на Кіровоградщині), Сорока Василь Вікторович (11 квітня 1991 року, Одеса), Ейдер Андрій Дмитрович (20 грудня 1999 року, Одеса)



За даними телеграм-каналу WarGonzo, у поранених українських моряків немає при собі документів. У діалог зі слідчими вступати вони не поспішають.


На даний момент всі знаходяться в травматології, в реанімаційному відділенні навіть не було необхідності. 


Поранення не кульові, а осколкові - від так званої «вторинки»: коли велася стрілянина по кораблю, від корпусу відлітали дрібні металеві осколки - ними і посікло кінцівки українським військовим, які перебували на катері. При затриманні вони чинили опір. Поранений офіцер носить звання старшого лейтенанта.


Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру «Яни Капу» і двом катерам – «Бердянськ» і «Нікополь». Росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарана росіянами українського буксира прикордонним кораблем «Дон».


фото з фейсбук зі сторінки Артеменко Андрія


1330Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: