Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 травня, 12:15
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/05/10/prokurori-domoglisja-povernennja-derzhavi-zemel-lisovogo-fondu-vartistju-2-1-mlrd-griven.htm
новини, 10 травня, 12:15

Прокурори домоглися повернення державі земель лісового фонду вартістю 2,1 млрд гривень


Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури у судовому порядку домоглися повернення у власність держави земельних ділянок лісогосподарського призначення на території Первозванівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області загальною площею майже 80 га та вартістю близько 2,1 млрд гривень.


Підставою пред’явлення позову стало незаконне вилучення спірних земельних ділянок з державної власності, що перебувають у постійному користуванні Філії «Долинське лісове господарство» ДП «Ліси України» у комунальну власність, на користь Первозванівської територіальної громади зі зімною цільового призначення земель лісогосподарського призначення на землі сільськогосподарського призначення.


Вказані землі є об'єктом підвищеного захисту зі спеціальним режимом використання та спеціальною процедурою надання.


Суд визнав незаконним рішення органу виконавчої влади про затвердження землевпорядної документації та скасував державну реєстрацію цих земель. Позов в інтересах держави про витребування землі у державну власність задоволено повністю.

https://t.me/kirgpua/1540


368Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: